Consiliul Concurenței investighează trei firmele care montează și citesc repartitoarele de căldură

412
Consiliul Concurenței investighează trei firmele care montează și citesc repartitoarele de căldură - 498251b55c9d559d2ce5448191f3a853.jpg
Consiliul Concurenței a declanșat din oficiu o investigație pe piața serviciilor de exploatare a repartitoarelor de costuri pentru căldură din România. Potrivit comunicatului dat publicității, investigația vizează "o posibilă înțelegere privind împărțirea pieței între trei operatori: SC Elsaco SRL, SC Ista România SRL și SC Techem Energy Service SRL".
Investigația are ca obiect și posibila încălcare a Legii concurenței de către Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSC). Astfel, se are în vedere analiza prevederilor cu un posibil impact anticoncurențial din legislația specifică acestui sector, respectiv cea referitoare la montarea și exploatarea repartitoarelor de costuri pentru căldură.
"Acordăm o atenție deosebită acestui domeniu, având în vedere că orice formă de restrângere sau împiedicare a concurenței afectează direct interesele consumatorilor. Vom recurge la toate mijloacele legale pe care le avem la dispoziție pentru menținerea concurenței, astfel încât toată lumea să aibă acces la aceste servicii, la prețuri competitive", a declarat domnul Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței.
Inspectorii de concurență au efectuat o serie de inspecții inopinate la sediile sociale și punctele de lucru ale agenților economici investigați. Documentele și informațiile obținute în cadrul acestor inspecții se află în analiza Consiliului Concurenței, se arată în comunicat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 30 Noiembrie 2010
Stire din Economie : Criza trece, brandurile rămân
Luni, 29 Noiembrie 2010
Stire din Economie : Avicola Lumina, cea mai tare-n ouă!
Sâmbătă, 27 Noiembrie 2010
Stire din Economie : Un nou terminal de GPL în portul Midia
Pagina a fost generata in 1.7365 secunde