Ordin privind suspendarea dreptului de utilizare a unui autovehicul

446
Miniștrii Transporturilor și Administrației au emis un ordin comun privind modificarea și completarea procedurilor de suspendare a dreptului de utilizare a unui autovehicul căruia i s-au reținut certificatul de înmatriculare și plăcuțele cu numărul de înmatriculare.
Conform noilor dispoziții, Poliția Rutieră va informa Autoritatea Rutieră Română atunci când va suspenda dreptul de utilizare a unui vehicul, în lipsa inspectorilor de trafic, prin reținerea certificatului de înmatriculare sau a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare al vehiculelor. Informarea va fi făcută în cel mult trei zile de la aplicarea acestei măsuri. La notificare va fi atașat procesul verbal de constatare a contravenției și certificatul de înmatriculare al vehiculului al cărui drept de utilizare a fost suspendat.
Potrivit documentului, proprietarul vehiculului va fi informat în scris în cazul în care se decide prelungirea măsurii. Aceasta se face dacă, în termen de 30 de zile, proprietarul nu prezintă dovada achitării amenzii contravențio-nale.
La expirarea termenului de suspendare certificatul de înmatriculare și plăcuțele cu numărul de înmatriculare se transmit Direcției Rutiere. Cei care în decurs de un an de la încetarea măsurii de suspendare săvârșesc o faptă pentru care se aplică aceeași măsură nu beneficiază de reducerea termenului de sus-pendare a dreptului de utilizare a autovehiculului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 30 Noiembrie 2010
Stire din Economie : Criza trece, brandurile rămân
Luni, 29 Noiembrie 2010
Stire din Economie : Avicola Lumina, cea mai tare-n ouă!
Sâmbătă, 27 Noiembrie 2010
Stire din Economie : Un nou terminal de GPL în portul Midia
Pagina a fost generata in 1.628 secunde