Consiliul de administrație al Oil Terminal este contestat în Justiție

236
Consiliul de administrație al Oil Terminal este contestat în Justiție - consiliuloilterminal2-1477933476.jpg

Articole de la același autor

Compania Oil Terminal a info-mat investitorii de pe piața de capital că, în ședința din 27 octom-brie 2016, consiliul de administrație a stabilit componența consiliilor consultative ce vor funcționa în cadrul său. 


Problema este că respectivul organism de conducere colectivă se află, în continuare, în afara legii, aministratorii fiind doar cu numele, nu și de drept. Niciunul dintre ei nu are contract de mandat, așa cum prevede Legea nr. 111/2016 privind guvernanța corporativă. De altfel, forma respectivului contract nici măcar nu a fost aprobată. 


Pe de altă parte, administratorii nu sunt înregistrați la Oficiul Registrului Comerțului, conform prevederilor legale, și nu se știe dacă vor fi înregistrați vreodată, întrucât hotărârea AGA de numire a acestora e contestată de către acționarii Broadhurst Inv Ltd., Fondul Proprietatea și Nicușor Androne. 


Mai mult, pe rolul Tribunalului Constanța a fost înregistrată acțiunea Sindicatului "Oil Terminal" și a acționarulul Nicușor Androne (dosarul nr. 7292/118/2016), prin care se cere anularea hotărârii AGA de numire a noului consiliul de administrație.


În consecință, orice decizie iau așa-zișii administratori ai Oil Terminal este nulă de drept și poate fi atacată în justiție de cei ce se consideră afectați de ea: acționari, salariați, clienți, autorități locale.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6545 secunde