Consiliul de Supraveghere din Domeniul Naval a avizat structura tarifelor portuare

121
Consiliul de Supraveghere din Domeniul Naval a avizat structura tarifelor portuare - consiliuluidesupravegheredindome-1666531049.JPG

Articole de la același autor

Principalele tarife de utilizare a infrastructurii portuare din România înregistrează o tendință de scădere cu procente cuprinse 5% și 20%, informează Consiliul Concurenței. Spre exemplu, în cazul Administrației Canalelor Navigabile, tariful de tranzitare a canalului navigabil (lei pe tonă capacitate) scade cu 10,16%, iar în cazul navelor tehnice, tariful de cheiaj (lei pe zi) scade cu 15,71%.

Consiliul de Supraveghere din Domeniul Naval (CSDN), structură din componența Consiliului Concurenței, a avizat normele de fundamentare a tarifelor percepute de către administrațiile portuare, care nu se află în Rețeaua Trans-Europeană de Transport (TEN-T), pentru utilizarea


infrastructurii portuare. Normele au fost elaborate de către administrațiile portuare, pe baza datelor din contabilitatea de gestiune.

În urma avizului dat de CSDN, tarifele vor fi aprobate de către consiliile administrațiilor portuare, urmând să fie făcute publice și aplicate în mod transparent și nediscriminatoriu.


CSDN avizează normele de fundamentare a tarifelor, a chiriilor și redevențelor pentru porturile care nu sunt în Rețeaua trans-europeană de transport (TEN-T) și soluționează plângerile formulate în legătură cu un tratament inechitabil sau discriminatoriu. În plus, formulează recomandări pentru dezvoltarea transportului naval și analizează respectarea cadrului legal. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0153 secunde