Cazurile de spălare a banilor înregistrate în UE s-au dublat în ultimii șase ani

113
Cazurile de spălare a banilor înregistrate în UE s-au dublat în ultimii șase ani - cazuriledespalareabanilor-1666531103.jpg

Articole de la același autor

Aproape 3.000 de cazuri de spălare transfrontalieră de bani au fost înregistrate în ultimii șase ani, la Agenția Uniunii Europene pentru Cooperare în Justiție Penală (Eurojust). Din 2016, numărul cazurilor aduse Agenției a crescut constant. Peste 600 de cazuri au fost aduse la Agenție în 2021, reprezentând mai mult decât dublul celor înregistrate în 2016.

Potrivit raportului Eurojust, numărul cazurilor de spălare a banilor înregistrate a crescut constant din 2016, reprezentând 12-14% din toate cazurile înregistrate la Agenție. Toate statele membre ale UE au fost implicate în cazuri internaționale de spălare a banilor aduse la Eurojust în ultimii șase ani. Italia, Franța, Spania, Germania și Țările de Jos s-au ocupat de cel mai mare număr de cazuri. Peste 60 de țări terțe au fost, de asemenea, preocupate de acest fenomen, Elveția, Regatul Unit, Statele Unite și Ucraina reprezentând statele din afara UE cele mai implicate.


Eurojust a organizat 600 de reuniuni de coordonare între autoritățile naționale în cauză și 33 de zile de acțiune, în perioada 2016 – 2021 (reprezentând o treime din toate reuniunile și echipele comune de anchetă facilitate de agenție). În plus, Eurojust a înființat și 116 echipe comune de anchetă dedicate cazurilor de spălare a banilor (reprezentând un sfert din toate echipele comune de anchetă facilitate de agenție).


Spălarea banilor a beneficiat de multă atenție legislativă în ultimii ani, inclusiv propunerea pentru un pachet de combatere a spălării banilor publicată în iunie 2021. Eurojust va continua să urmărească îndeaproape evoluțiile din acest domeniu și să ofere sprijin practicienilor care lucrează pentru a aduce în fața justiției persoanele care spală ban



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.181 secunde