Constanța găzduiește două workshop-uri naționale dedicate transportului fluvial

194

Articole de la același autor

În zilele de 27 și 28 martie 2018, la Hotel Ibis, vor avea loc două evenimente organizate de Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța, în cadrul proiectului DAPhNE (Programul Transnațional Dunărea). Pe 27 martie 2018 va avea loc Workshop-ul național privind finanțarea investițiilor în porturi (scheme de ajutor de stat), iar pe 28 martie 2018, Workshop-ul național privind îmbunătățirea și armonizarea legislației portuare. Participă reprezentanți ai Ministerului Transporturilor, ai autorităților portuare, Consiliului Concurenței, partenerii consorțiului proiectului DAPhNE, precum și reprezentanți ai companiilor portuare.


Proiectul DAPhNE - Rețeaua porturilor dunărene se derulează în perioada ianuarie 2017 - iunie 2019 și este finanțat prin Programul Transnațional Dunărea. Proiectul are un buget de 2.841.434,65 euro și este implementat de un consorțiu format din 15 parteneri din Austria, Slovacia, Ungaria, Croația, Serbia, România și Bulgaria. 


Proiectul își propune să faciliteze o dezvoltare echilibrată a porturilor dunărene, ca noduri multimodale accesibile și ecologice, pentru sistemul de transport din regiunea Dunării și să le transforme în centre economice active care să funcționeze ca un catalizator pentru creșterea economică și crearea de locuri de muncă de înaltă calitate. Potrivit organizatorilor, proiectul creează o platformă de lucru permanentă și bine gestionată care abordează cele mai urgente probleme ale porturilor cu ajutorul unor ghiduri, recomandări și activități pilot, bazate pe cele mai bune practici, care la finalul proiectului se vor concretiza printr-o strategie de dezvoltare de ansamblu și un plan de acțiune pentru aceste porturi. Soluțiile elaborate de consorțiu vor fi distribuite către peste 60 de porturi dunărene ca posibile modele de aplicat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4045 secunde