Concurs Constănțenii care și-au asigurat culturile agricole primesc banii înapoi

408
Constănțenii care  și-au asigurat culturile agricole primesc banii înapoi - landeporumbsuparat-1320253822.jpg

Articole de la același autor

Că vor ori nu, fermierii depind poate mai mult decât orice de vreme. Puțini sunt cei care pot lupta cu seceta sau se pot feri de inundații ori diverși paraziți, așadar nu au altă variantă decât să spere că necazurile îi vor ocoli. Totuși, există și varianta asigurării cultu-rilor agricole, la care tot mai mulți apelează pentru a nu se trezi prac-tic fără nimic după un an de muncă.

Bine de știut este că există o hotărâre de Guvern, publicată anul trecut în Monitorul Oficial, care stipulează subvenționarea cu 50% până la 70% a primei de asigurare, prin intermediul Agenției de Plăți și Intervenții pentru Agricultură (APIA).

Cererile de solicitare a ajutorului de stat în agricultură privind plata primelor de asigurare s-au depus până pe 31 octombrie. Ajutorul de stat se referă la polițele de asigurare încheiate cu societățile de asigurare-reasigurare plătite, pentru culturile înființate în primăvara anului 2011. APIA Constanța a primit 122 de astfel de cereri prin care fermierii au solicitat rambursarea primei de asigurare a culturilor agricole.

Conform H.G. nr. 756/2010, cu modificările și completările ulte-rioare, ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a unei cote procentuale din costul prime-lor de asigurare plătite de către producătorii agricoli, după cum urmează: 70% pentru polițele care prevăd acoperirea pierderilor cauzate de fenomene meteorologice nefavorabile care pot fi asimilate dezastrelor naturale, sau 50% pentru polițele care prevăd acoperirea pierderilor cauzate de fenomene meteorologice nefavorabile care pot fi asimilate dezastrelor naturale, precum și a altor pierderi cauzate de fenomene meteorologice nefavorabile și/sau a pierderilor cauzate de boli ale animalelor ori ale plantelor sau de infestări parazitare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 02 Noiembrie 2011
Stire din Economie : Pârloagele ne vor usca la buzunare
Sâmbătă, 08 Octombrie 2011
Stire din Economie : Agricultura Dobrogei,  salvată de ploi
Miercuri, 05 Octombrie 2011
Stire din Economie : Dezastru la Constanța
Pagina a fost generata in 1.6786 secunde