În octombrie

Prețul apartamentelor scoase la vânzare în Constanța a scăzut

987
Prețul apartamentelor scoase  la vânzare în Constanța a scăzut - blocuri1-1320253756.jpg
După ușoara creștere din luna septembrie, prețul mediu cerut pentru apar-tamentele scoase la vânzare în Constanța a scăzut, în ultimele treizeci de zile, cu câteva procente, potrivit imobiliare.ro. Astfel, valoarea medie înregistrată de indicele imobiliare.ro pentru luna octombrie este de 936 de euro/mp util, în scădere cu 2,3% față de luna precedentă. Tendința de scădere s-a manifestat atât pe segmentul de apartamente vechi, cât și noi. Prețul mediu solicitat pe apartamentele vechi a scăzut, în octombrie, cu 2%, atingând valoarea de 937 de euro/mp util.

În Constanța, valoarea medie înregistrată de indicele imobiliare.ro pentru luna septembrie a fost de 958 de euro pe metru pătrat util, în creștere cu 0,3% față de luna august. Prețul mediu cerut pentru apartamentele noi a cunoscut atunci o creștere de 3,4%, de la 939 până la 971 de euro pe metru pătrat util. În septembrie tendința a fost diferită în cazul apartamentelor vechi, al căror preț mediu aproape a stagnat (s-a înregistrat de fapt o scădere foarte mică, de 0,1%) având astfel valoarea de 956 de euro pe metru pătrat util.

"Octombrie este luna în care s-a înregistrat cea mai mare scădere de preț în ultimele douăsprezece luni. Mai mult, pentru prima dată în ultimul an, aceeași tendință se manifestă liniar în toate orașele mari din țară. Dacă ne uităm la ce s-a întâmplat în aceeași perioadă a anului trecut, până la finalul anului ne putem aștepta în continuare la variații negative ale prețului apartamentelor", a precizat directorul general al imobiliare.ro, Adrian Erimescu.

Față de aceeași perioadă a anului trecut, prețul mediu cerut la nivel național este acum cu 4,4% mai redus. Cu excepția Ploieștiului, în luna octombrie a fost înregistrată o evoluție descendentă în toate marile orașe ale țării, cea mai mare diferență de preț fiind în Cluj-Napoca (-4%), iar cea mai mică în Timișoara (-0,1%). 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5198 secunde