Constănțenii nu au nevoie la înmatriculare de adeverința care să ateste nerestituirea taxei

840

Articole de la același autor

Direcția Generală a Finanțelor Publice Constanța (DGFP) a adus oficial, vineri, la cunoștința contribuabililor că în Monitorul Oficial al Ro-mâniei a fost publicată, acum câteva zile, OUG pentru suspendarea aplicării unor dispoziții ale Legii nr. 9/2012 privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, precum și pentru restituirea, în anumite condiții, a taxei achitate.

Un amănunt foarte util, subliniat de reprezentanții DGFP Constanța, este acela că, până pe 1 ianuarie 2013 contribuabilii nu mai au nevoie la înmatricularea unui autoturism de adeverința eliberată de organul fiscal teritorial care să ateste restituirea / nerestituirea taxei de poluare pentru autovehicule.

De asemenea, constănțenii care au achitat taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule ca urmare a primei transcrieri a dreptului de proprietate, în perioada 13 - 31 ianuarie 2012, pot solicita restituirea acesteia. Sumele se restituie la cererea contribuabilului, adresată organului fiscal competent.

Reamintim că, începând cu 31 ianuarie 2012 și până la 1 ianuarie 2013 constănțenii care dețin în proprietate un autoturism ce a fost înmatriculat în România anterior datei de 1 ianuarie 2007 îl pot înstrăina fără ca noul proprietar să datoreze taxa pentru emisii poluante. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 24 Ianuarie 2012
Stire din Economie : Taxa auto, amânată cu un an
Pagina a fost generata in 0.4947 secunde