Constănțenii, premiați la Topul Național al Firmelor

486
Constănțenii, premiați la Topul Național al Firmelor - constanteniii-1510328528.jpg

Articole de la același autor

La ediția a XXIV-a a Topului Național al Firmelor, pe primele 10 locuri din diferite sectoare de activitate s-au clasat 12.377 companii: peste 4.300 din industrie, peste 3.400 din servicii, circa 2.600 din comerț, 309 din turism, 462 din cercetare-dezvoltare și high-tech, 633 din agricultură, silvicultură și pescuit și 592 din construcții. Cele 12.377 companii însumează o cifră de afaceri de aproape 150 miliarde de euro, un profit din exploatare de circa 12,5 miliarde de euro și 1.346.664 de salariați.

În cadrul galei, au fost acordate premii de excelență următoarelor companii:

- Automobile Dacia SA - pentru cea mai mare cifră de afaceri înregistrată în 2016;

- Aramis Invest SRL - pentru cel mai mare volum la export;

- Hidroelectrica - pentru cel mai mare profit;

- Dedeman SRL - pentru cel mai mare angajator cu capital privat integral românesc;

- Banca Transilvania - pentru cea mai mare valoare tranzacționată la BVB);

- Conpet SA - pentru cel mai mare randament al dividendului la BVB.

Premiul "Meritul Comercial" a fost acordat președinților camerelor de comerț și industrie din București, Alba, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Buzău, Constanța, Dâmbovița, Giurgiu, Ilfov, Mehedinți, Mureș, Prahova, Satu-Mare, Teleorman, Tulcea și Vrancea.

Din județul Constanța, un număr de 450 firme s-au situat în primele zece locuri, la categoria lor de activitate, din care 60 de firme primul loc, 65 firme pe locul doi și 56 de firme pe locul trei. Pentru locul 1 s-au clasat 12 firme din industrie; 8 din agricultură, silvicultură și pescuit; una din constructii; 25 din Servicii; 9 din comert; 5 din turism. Din acestea, una este întreprindere foarte mare, 10 sunt întreprinderi mari, 12 - în-treprinderi mijlocii; 21 - întreprinderi mici; 16 - microîntreprinderi.

Iată câțiva dintre performerii constănțeni:

- pe locul 1: Chimpex SA, Constanța South Container Terminal SA, Electroscoica Mar SRL, Grup Petrol Marin SA, Proagroservice SRL, Rig Service SA, România - Euroest SA, Rompetrol Rafinare SA, Route 66 Spedition SRL și Zip Security Sistems SRL;

- pe locul 2: Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța SA, Idu Shipping & Services SRL, Monsson trading SRL, Oil Terminal SA și Șantierul Naval Constanța SA;

- pe locul 3: Asfalt Dobrogea SRL, Celco SA și Medical Cermed SRL.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0777 secunde