Constănțenii s-au îmbulzit să-și vizeze carnetele de rentier încă din prima zi

737
Începând de ieri, constănțenii se pot prezenta la biroul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) de la parterul Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (DADR) pentru a-și viza carnetele de rentier. Chiar dacă pot face acest lucru până pe 31 august, banii urmând să le fie virați abia de la 1 septembrie, aglomerația a fost una mare încă din prima zi. Potrivit directorului APIA Constanța, Stere Pufleni, deja aproximativ 200 de constănțeni s-au prezentat, ieri, pentru a-și viza carnetele de rentier.

Documente necesare
Pentru vizarea carnetului, rentierul agricol se poate prezenta personal sau prin mandatar / curator / tutore, în baza unei procuri autentice / curatelă / hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă. De asemenea, rentierul agricol trebuie să aibă asupra sa carnetul de rentier agricol, actul de identitate în original, documentul care să conțină coordonatele bancare (opțional) și decizia de la comisia de expertiză medicală pentru gradele de invaliditate I și II (dacă decizia nu prevede că dosarul este nerevizuibil), în original și în copie.
Important, renta viageră agricolă încetează la data decesului rentierului. În acest caz, renta datorată acestuia în anul respectiv poate fi încasată de moștenitorii săi, care trebuie să prezinte la biroul din cadrul DADR și actul de succesiune (certificat de moștenitor, certificat de legatar, hotărâre judecătorească de succesiune investită cu formula "definitivă și irevocabilă", certificat de calitate de moștenitor).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1801 secunde