Consultare publică privind schema de indicații geografice a UE

112
Consultare publică privind schema de indicații geografice a UE - consultareapublicaschemadeindica-1611686688.jpg

Articole de la același autor

Comisia Europeană a lansat o consultare publică, invitând cetățenii, organizațiile, autoritățile publice naționale și regionale să contribuie la evaluarea modului de consolidare a sistemului de indicații geografice.

În prezent, Uniunea Europeană protejează aproape 3.400 de denumiri de produse specifice - produse agricole și alimentare, produse pescărești și de acvacultură, vinuri, băuturi spirtoase și produse vinicole aromatizate - în cadrul unuia dintre sistemele sale de calitate. Este vorba de: indicația geografică (IG), denumirile de origine protejate (DOP), indicația geografică protejată (IGP) și specialitatea tradițională garantată (STG).

Prin consultare se dorește să se obțină cât mai multe puncte de vedere cu privire la: provocările majore ce ar trebui abordate în revizuirea planificată, cauzele ce stau la baza acestora, opțiunile de politică ce pot fi avute în vedere pentru a aborda aceste provocări și impactul lor.

Chestionarul este disponibil în toate limbile UE și poate fi accesat prin intermediul paginii web a Comisiei Europene dedicată consultării. Termenul limită pentru contribuții este 9 aprilie 2021.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5376 secunde