Contractele de prestări servicii cu nerezidenții se înregistrează la Fisc

1012
Contractele de prestări servicii cu nerezidenții se înregistrează la Fisc - semnarecontract-1317222722.jpg

Articole de la același autor

Potrivit modificărilor aduse de O.G. nr.30/2011, persoanele juridice române, persoanele fizice rezidente, precum și sediile permanente din România aparținând persoanelor juridice străine beneficiare ale unor prestări de servicii de natura activităților de lucrări construcții, montaj, supraveghere, consultanță, asistență tehnică și orice alte activități, executate de persoane juridice străine sau fizice nerezidente pe teritoriul României, au obligația să înregistreze contractele încheiate cu acești parteneri la organele fiscale competente.

Anterior, obligația revenea doar persoanelor juridice române. Acestora li s-au adăugat, așadar, persoanele fizice rezidente și sediile permanente din România aparținând unor persoane juridice străine.

Înregistrarea contractelor menționate se realizează numai prin depunerea la organul fiscal competent a unui formular tip – "Declarație de înregistrare a contractelor inițiale/adiționale (conexe) încheiate cu persoane juridice străine sau persoane fizice nerezidente", cod MEF 14.13.01.40/n, prevăzută în anexa nr.1 din Ordinul nr.2310/2007 privind procedura de înregistrare a contractelor încheiate între persoane juridice române și persoane juridice străine sau persoane fizice nerezidente.

Declarația se depune în termen de 30 de zile de la data încheierii contractelor. Modificările intervenite în datele declarate inițial, se declară în termen de 30 de zile de la data producerii acestora, prin depunerea unei noi declarații.

Neîndeplinirea obligației de înregistrare a contractelor se sancționează cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei pentru persoanele fizice și cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei pentru persoanele juridice.

Nu se înregistrează contractele încheiate pentru activități desfășurate în afara teritoriului României.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4173 secunde