Cooperarea în transporturile din zona Dunării și a Mării Negre de Vest

103

Articole de la același autor

În perioada 11-12 decembrie 2014, la Hotel Ibis, Constanța, s-a desfășurat workshop-ul comun pentru regiunea Mării Negre de Vest și a Dunării, organizat de Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța.

Au participat reprezentanți ai autorităților regionale, municipale și portuare, specialiști din România, Austria și Bulgaria, în baza Memorandumului de înțelegere pentru stabilirea cooperării între comunitatea de lucru a statelor dunărene, reprezentate de Landul Austria de Jos - inclusiv porturile dunărene - și regiunea Mării Negre de Vest și porturile acesteia, document semnat pe 27 noiembrie 2013 la Constanța.

Pe parcursul anului 2014, partea austriacă a finanțat un prim proiect de evaluare, realizat de firma austriacă Verracon - specializată în consultanță pentru transporturi. Proiectul constă într-un studiu asupra posibilităților de cooperare intitulat "Danube - Black Sea Cooperation". Acest studiu a fost dezbătut într-o primă fază de către fiecare din porturile implicate: Constanța Galați, Varna și Burgas, dezbateri la care au participat și reprezentanți ai autorităților locale și regionale.

La întâlnirea de la Constanța au fost analizate rezultatele studiului efectuat de Verracon și a fost stabilit parcursul următoarelor acțiuni al căror scop final este realizarea proiectului "Poarta multi-port regiunea de vest a Mării Negre", având ca model de succes Asociația Porturilor Mării Adriatice de Nord (NAPA), ce cuprinde porturile Veneția, Trieste (Italia), Rijeka (Croația), Koper (Slovenia).

Urmărind definirea unor proiecte comune cu co-finanțare europeană prin exercițiul financiar 2014-2020, workshop-ul de la Constanța contribuie la conștientizarea faptului că un parteneriat puternic în regiunii Mării Negre de Vest va genera o recunoaștere mai pregnantă a importanței acestei regiuni pentru rutele de transport euro-asiatice, se arată în comunicatul de presă dat publicității.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5159 secunde