Credite pentru fermierii din zootehnie

107
Credite pentru fermierii din zootehnie - creditepentrufermieriidinzootehn-1659620549.jpg
Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Petre Daea, a avut o întâlnire de lucru cu reprezentanții fondurilor de garantare și ai CEC Bank, pentru a veni în sprijinul fermierilor din sectorul zootehnic, care s-au confruntat cu efectele nefavorabile ale pandemiei de coronavirus, ale evoluției pestei porcine africane și ale creșterii prețurilor la utilități (energie, gaze naturale). Cu această ocazie s-au convenit următoarele:

- acordarea de credite beneficiarilor ajutorului național tranzitoriu sau ai sprijinului cuplat în sectorul zootehnic, pe baza adeverinței emise acestora de către APIA;

- acordarea de credite pentru constituirea stocurilor de materii prime furajere necesare pentru asigurarea continuității activității până la noua recoltă și a securității alimentare a populației.

În conformitate cu prevederile legale, creditele vor fi acordate în următoarele condiții:

- dobânda finală nu va depăși nivelul ROBOR la șase luni plus 2%;

- valoarea creditelor acordate va fi de maximum 3 milioane de euro;

- garanția fondurilor de garantare este una expresă, necondiționată și irevocabilă, reprezentând 80% din valoarea creditului, dar fără a depăși 2,5 milioane de euro, fiind acordată fără a implica elemente de ajutor de stat.

Fondurile de garantare au confirmat că au capacitatea necesară pentru a acorda garanții și altor bănci, care vor finanța în aceleași condiții fermierii din sectorul zootehnic.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3701 secunde