Crescătorii de animale cer pedepsirea celor vinovați de moartea a mii de oi în portul Midia

292
Crescătorii de animale cer pedepsirea celor vinovați de moartea a mii de oi în portul Midia - crescatorii-1574786963.jpg

Articole de la același autor

Asociația Crescătorilor și Exportatorilor de Bovine, Ovine, Porcine din România a reacționat în urma accidentului naval din zona Midia a portului Constanța, în care a fost implicat vasul livestock carrier (pentru transportul animalelor) "Queen Hind". 
În comunicatul dat publicității se spune: 
"Membrii Asociației Crescătorilor și Exportatorilor de Bovine, Ovine, Porcine din România sunt consternați de dezastrul transportului maritim de animale vii din România, de uciderea a mii de ovine, din motive încă neelucidate. Mii de suflete nevinovate care au murit din cauza - se spune - unor manevre navale greșite. 


Noi nu acceptăm astfel de explicații, solicităm anchetă urgentă a instituțiilor responsabile, pedepsirea celor vinovați după legea românească de bunăstare a animalelor. 


De aproape doi ani, o inițiativă legislativă se plimbă prin Parlament, o inițiativă a domnilor parlamentari Cîțu și Oros, realizată cu experți din ONG-uri și medici veterinari din organizații profesionale. Se tot plimbă, pentru că transportatorii nu sunt de acord să investească în mijloacele de transport vechi, care afectează animalele. Există un ordin comun ANSVSA cu Ministerul Transporturilor care se pare că a rămas o amintire pe hârtie. Domnule ministru al Transporturilor, vă rugăm să luați atitudine! Ne sună medici veterinari din Satu-Mare, Arad, Cluj - au ajuns la cuțite cu transportatori care duc animalele noastre în Turcia, în condiții mizerabile, veterinarii nu vor să aprobe aceste transporturi și suportă injurii, amenințări. 


Vrem soluții urgente, suntem țară comunitară, ne facem de râs! Pentru propuneri legislative bune se pare că nu a fost loc, în schimb a trecut în vară o propunere de autorizare de urgență a navelor de transport animale vii, pentru că existau anumite interese. Dezastrul de astăzi este rezultatul acelui ordin. 


Solicităm urgent revizuirea legislației, inclusiv proceduri în caz de criză, pericol de afectare a animalelor și orientarea în noul PAC 2021-2027 către comerțul internațional al României cu produse cu valoare adăugată - carne în carcasă, NU animale vii. 
Dacă nu suntem capabili să protejăm animalele în cadrul transporturilor pe distanțe lungi, măcar să avem coloană să le interzicem". 


Comunicatul este semnat de dr. Mary Pană, președintele asociației, în numele consiliului director al ACEBOP. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4775 secunde