Comandantul navei cu 14.000 de oi, răsturnate la Midia, ar putea ajunge la închisoare!

1088
Comandantul navei cu 14.000 de oi, răsturnate la Midia, ar putea ajunge la închisoare! - oinavamidia2-1574715035.jpg

Articole de la același autor

Un dosar penal pentru neglijență în serviciu și punerea în pericol a siguranței navigabile este în atenția procurorilor constănțeni, în urma incidentului de la sfârșitul săptămânii trecute, când o navă încărcată cu 14.600 de oi s-a răsturnat în zona Midia. 


Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a întrunit, ieri dimineață, la Instituția Prefectului, pentru a stabili care sunt demersurile ce se impun a fi realizate, atât pentru ranfluarea navei "Queen Hind", răsturnate în zona Midia, cât și pentru adunarea miilor de cadavre ale animalelor care se aflau pe ambarcațiune. La întrunire au participat atât reprezentanții Autorității Navale Române, cei ai Căpităniei Zonale Constanța, dar și conducerile Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Garda de Coastă. Principalul interes al autorităților este redresarea navei, motiv pentru care, după cum au arătat autoritățile, încă de la primele ore ale zilei de ieri a început mutarea mărfii de pe puntea superioară a navei. Operațiunea de ranfluare trebuie urgentată, au arătat reprezentanții ANR, căci se anunță vreme nefavorabilă în zilele următoare, inclusiv furtună de gradul 6 - 7, care vor îngreuna considerabil manevrele. De asemenea, în cadrul operațiunii, de la bordul navei au fost îndepărtate șase butelii de oxigen, pentru a se elimina riscul unei explozii. 


O altă preocupare a autorităților vizează strângerea animalelor. De menționat că, în cursul zilei de ieri au fost salvate 20 de oi, care se adaugă celor 32 salvate duminică. 


Cât privește marea întrebare, cum a fost posibil acest accident, procurorii sunt cei care urmează să caute răspunsul și responsabilii. Căci, potrivit reprezentanților ANR, cazul a fost semnalat organelor de anchetă și a fost deschis un dosar penal pentru neglijență în serviciu și punerea în pericol a siguranței navigabile, comandantul navei sub pavilion Palau fiind investigat și, potrivit legislației penale, este pasibil de închisoare. De menționat că, între timp, comandantul a anunțat abandonarea navei, astfel că autoritățile române vor continua discuțiile cu armatorul, cu privire la ranfluarea navei, preluarea animalelor și aducerea în siguranță a navei la cheu. 


Pe de altă parte, au subliniat reprezentanții Gărzii de Coastă, niciun membru al echipajului nu va putea părăsi țara fără acordul Căpităniei Zonale Constanța. 


Reamintim că duminică dimineața nava "Queen Hind", sub pavilion Palau, s-a răsturnat în dreptul portului Midia, blocând canalul navigabil, în momentul în care se îndrepta spre ieșirea din port, unde încărcase aproximativ 700 tone de animale vii. Pe navă se aflau aproximativ 14.600 de oi, din care au fost salvate 32, și un echipaj de 22 de marinari sirieni. La un moment dat, unul dintre marinari a căzut peste bord, dar a fost salvat la timp. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2172 secunde