"Ziua Profesorului Turc", marcată de UDTR. Cine a participat la eveniment

284

Articole de la același autor

Uniunea Democrată Turcă din România a marcat Ziua Profesorului Turc cu două zile în avans, vineri, 22 noiembrie la Constanța. Evenimentul a fost organizat de comisia de învățământ a UDTR și a reunit profesori care predau limba turcă și religia islamică dar și reprezentanți ai unor instituții publice și directori de școli care prin activitatea lor au sprijinit și promovat studiul limbii turce. Profesorii de limba turcă au fost sărbătoriți în acest an în prezența președintelui UDTR, ing. Fedbi Osman și a deputatului Iusein Ibram. 


"Limba maternă este cea mai importantă valoare identitară a etnicilor turci și un rol esențial în însușirea acesteia de către cei mai tineri membri ai comunității, începând de la clasa pregătitoare și până la nivel liceal, revine profesorilor care o predau în școli. Este important ca aceasta să fie predată după manuale avizate de Ministerului Educației Naționale, conform programei și metodologiei aflate în vigoare. Vă felicit pentru efortul pe care îl depuneți la catedră, pentru profesionalismul de care dați dovadă și vă asigur că UDTR vă va sprijini ori de câte ori va fi nevoie!", a declarat președintele UDTR, Fedbi Osman.  


La eveniment au mai luat parte subprefectul județului Constanța, Șenol Ali, decanul Facultății de Litere UOC, conf. univ. dr. Cristina Tamaș și inspectorul școlar din cadrul ISJ Constanța, prof. Icbal Anefi. Profesorii au fost felicitați pentru munca depusă în procesul de predare a limbii turce și de consulul general al Republicii Turcia la Constanța, Sulhi Turan. Participanții la eveniment au primit din partea UDTR plachete aniversare, diplome și cadouri. Evenimentul a fost coordonat de președinta comisiei de învățământ a UDTR, prof. Vildan Bormambet. 


Ziua Profesorului Turc se sărbătorește anual în Republica Turcia la data de 24 noiembrie din anul 1981, ca semn de respect și de prețuire pentru cadrele didactice.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6457 secunde