Crește nivelul cooperării dintre autoritățile vamale ale României și Republicii Moldova

101

Articole de la același autor

În data de 5 octombrie 2021, la Galați s-a desfășurat ședința de lucru a conducătorilor autorităților vamale din România și Republica Moldova. În cadrul reuniunii au fost discutate aspecte ale dezvoltării cooperării viitoare dintre cele două state, în domeniul vamal.

ANAF a fost reprezentată de secretarul general Bogdan Ionel Floricel și de Marcel Simion Mutescu - directorul general al Direcției Generale a Vămilor. Din partea Serviciului Vamal al Republicii Moldova a participat directorul Igor Talmazan.

Principalele subiecte discutate au vizat:

- fluidizarea traficului de marfă și călători la frontiera comună;

- schimbul de informații privind prevenirea și combaterea fraudelor vamale;

- stadiul negocierilor dintre Serviciul Vamal al Republicii Moldova și Comisia Europeană privind recunoașterea mutuală în domeniul AEO (agenți economici autorizați).

În cadrul discuțiilor a fost subliniată importanța continuării cooperării bilaterale între birourile vamale de frontieră corespondente, precum și necesitatea de a participa în comun la implementarea unor proiecte inițiate la nivelul UE. În plus, Autoritatea Vamală din România și-a manifestat disponibilitatea de a organiza vizite de studiu pentru experții din Republica Moldova, pe domenii diverse, cum ar fi activitățile desfășurate în birourile vamale cu specific aerian, e-commerce și AEO.

Reprezentanții celor două state au agreat ca pentru perioada sărbătorilor de iarnă să fie elaborat și semnat un plan comun de acțiuni și măsuri pentru fluidizarea traficului de marfă și călători, inclusiv cu implicarea celorlalte autorități cu atribuții de control la frontieră.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4044 secunde