Crește numărul locurilor de muncă pentru navigatorii români

942
1
În ciuda crizei economice, care a lovit în plin shipping-ul mondial, compania "V.Ships Manpower", din Constanța înregistrează o creștere a numărului locurilor de muncă în care sunt angajați navigatori români, a declarat, pentru cotidianul "Cuget Liber", directorul general Alin Cerbureanu. Compania asigură în medie 300 de locuri de muncă, pe un număr de 42 de nave (petroliere, portcontainere, pasagere, ro – ro-uri) din flota aflată în managementul companiei "V.Ships". Cele mai multe dintre acestea sunt tancuri petroliere.
Numărul locurilor de muncă pentru români a crescut cu 30 de poziții. Oportunitatea a fost generată de faptul că mai multe nave au schimbat pavilionul de complezență cu cel al statului german. Din această cauză, armatorul a fost nevoit să aplice legislația Uniunii Europene, care îl obligă să angajeze navigatori comunitari, a explicat Alin Cerbureanu.
Recesiunea nu a soluționat problema crizei ofițerilor din shipping-ul internațional. "Deficitul cel mai mare se resimte la funcțiile de șef mecanic, ajutor de șef mecanic și de căpitan secund."
Lefurile navigatorilor din flota "V.Ships" nu au mai fost majorate din vara lui 2008. "Ne așteptăm la creșterea cu 7 – 10% a salariilor ofițerilor în 2010, pe fondul relansării comerțului mondial. Dinamica forței de muncă din shipping obligă compania noastră să alinieze salariile la nivelul pieții" – a afirmat Alin Cerbureanu

Comentează știrea

florin
5 octombrie 2011
buna ziua

Sunt niste mincinosi nu iau decat personal navigand brevetat nu si nebrevetati am sunat si eu mi sa zis ca numai personal brevetat ea, e jale cu plecatul in voiaj pentru personalul navigant nebrevetat,intradevar pentru ne brevetati este comisionul mai mic da si noi vrem sa muncim nu?

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 8.4278 secunde