Cum alegi o canapea pentru o garsonieră sau un apartament mic

161
Cum alegi o canapea pentru o garsonieră sau un apartament mic - canapea-1639660490.jpg

Articole recomandate

O locuință de dimensiuni obișnuite este de multe ori mult mai ușor de amenajat decât o garsonieră sau un apartamnet mic, deși, poate ai impresia că un spațiu mic necesită mai puțin efort. Pentru a te bucura de toate cele necesare și a beneficia de funcționalitate și confort, dispunerea pieselor de mobilier necesită pricepere și răbdare și este recomandat să apelezi la specialiști, tocmai pentru a-ți transforma această muncă  într-o activitate plăcută, de care să îți amintești cu drag, mai ales dacă este prima casă în care te muți.

O canapea este binevenită în orice locuință și te poți relaxa pe aceasta în orice încăpere, fiind centrul atracției în living, moment de repaus în bucătărie, practică și eficientă în birou și spațiu pentru orice moment al zilei pe hol. Dar dacă e vorba de o garsonieră sau un apartament mic, canapeaua devine mai mult decât prețioasă. Producătorii îți pun la dispoziție o gamă largă de de canapele extensibile, care îndeplinesc cu succes rolul de relaxare pe timpul zilei și de pat confortabil, pe timpul nopții. Rămâne să te gândești care sunt cele mai importante criterii de care să ții seama în alegerea modelului potrivit pentru tine.

Iată câteva sugestii care te-ar putea ajuta să te decizi mai ușor:

1.       Obligatoriu extensibila, deoarece spațiul este deja limitat și servește mai multor scopuri, canapeau potrivită trebuie să se transforme pe timpul nopții într-un pat de dimensiuni adecvate ție, care să îți ofere un somn odihnitor. Găsești canapele extensibile înguste, care se desfac pe lung, canapele de 3-4 locuri, care se desfac pe lățime sau canapele în L, tip colțar. Fii atent ca sistemul de extensie să fie de calitate, deoarece canapeaua va fi utilizată zilnic și asta va duce la o deteriorare rapidă, dacă nu este un mecanism fiabil.

2.       Dimensiunile potrivite spațiului în care vei așeza canapeaua le afli măsurând cu exactitate spațiul și luând în calcul și varianta extinsă a canapelei. Ține cont și de faptul că unele modele nu pot fi dispuse imediat lângă perete, din cauza înclinării spătarului. Chiar dacă locuiești singur, momentan, ia în calcul o canapea pentru două persoane, deoarece îți va prinde bine când vei avea musafiri sau companie.

3.       Cât mai simplă, unde simplu poate însemna elegant, stilat, cu bun gust, nu neapărat ieftin. Caută între modele de canapele extensibile fără brațe, fără multe ornamente și spătare voluminoase. Stilul modern, chiar minimalist, se potrivește cel mai bine pentru spațiile reduse și oferta este foarte bogată, deoarece sunt din ce în ce mai preferate de către clienți.

4.       Calitatea ridicată a materialelor trebuie să fie printre primele criterii de care să ții seama. Fiind o piesă de mobilier foarte utilizată (într-o garsonieră va deveni loc preferat în mai toate cazurile), e de dorit ca materialul cadrului să fie din lemn masiv de esență tare, metal sau combinații ale acestora. Evită cadrul din PAL, care nu garantează longevitatea canapelei, chiar dacă au prețuri mai mici. Materialele din care sunt realizate șezutul și spătarul (ce va servi ca și pat când vorbim de canapele extensibile) vor influența atât confortul în poziție așezat, cât mai ales în poziția de dormit. Cele mai rezistente sunt cele cu arcuri, dar cele mai confortabile canapele sunt considerate cele cu spumă memory foam, în special cele care au integrate tehnologii mai noi. Totuși, dacă îți place mult un anumit model și nu corespunde total exigențelor de dormit, există și varianta de a folosi un topper, pe care îl poți alege din ce material dorești și cu nivelul de fermitate adecvat nevoilor tale.

O locuință mică poate deveni un cămin intim și atrăgător, dacă este bine amenajat. Piesele de mobilier pot avea multiple întrebuințări și poți alege elemente multifuncționale, cu tehnologii moderne, care încorporează mecanisme de rabatare sau transformare, în așa fel încât să folosești la maxim fiecare spațiu. Cu imaginație și răbdare vei găsi cele mai potrivite soluții pentru ambientul perfect.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 16 Decembrie 2021
Stire din Anunțuri : Classic LA-style smash burgers
Pagina a fost generata in 1.3354 secunde