Apel către populaţie. Constănţenii pot dona sânge şi în weekend

238
Apel către populaţie. Constănţenii pot dona sânge şi în weekend - estenevoie-1639660103.jpg

Articole de la același autor

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine (CRTS) Constanța, face un nou apel către populație să doneze sânge, dar nu o pot face în zilele lucrătoare, să se prezinte sâmbătă, 18 decembrie, la sediul instituției, între orele 8:30-13:00.

Motivul? Solicitările de sânge și componente sanguine ale spitalelor din judeș și din București sunt în creștere, dar numărul donatorilor se menține în această perioadă la un nivel insuficient, comparativ cu cererile. Pacienți cu boli grave, copii și adulți au nevoie de tratament transfuziona, iar fără ajutorul donatorilor de sânge, nu li se poate asigura acest tratament. „Centrul nostru dispune de toate materialele necesare activităţii medicale, echipa depune eforturi lucrând în weekend-uri, dar fără contribuţia dumneavoastră, a oamenilor sănătoşi dornici să ajute donând sânge, eforturile noastre nu îşi ating obiectivul. Vă rugăm să nu ignoraţi acest mesaj şi să luaţi în considerare oportunitatea de a oferi unui necunoscut o oră din sâmbăta dumneavoastră liberă, devenind donator de sânge”, este mesajul reprezentanţilor CRTS.

Potrivit şefului CRTS, dr. Alina Mirella Dobrotă, donatorii trebuie să aibă maxim 65 de ani şi obligatoriu, să nu fi suferit de hepatită, TBC, sifilis, ulcer, epilepsie, diabet zaharat sau boli de inimă. În privinţa avantajelor pe care oamenii le au de pe urma donării, acestea au rămas neschimbate. Ca şi până acum, donatorii vor primi şapte tichete de masă, o zi liberă la locul de muncă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariaţi sau o zi scutire de la frecvenţă în ziua donării în cazul elevilor, studenţilor şi militarilor. În plus, li se decontează cheltuielile de transport în comun între localitatea de domiciliu/reşedinţă înscrisă în actul de identitate şi localitatea unde se efectuează donarea de sânge.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 11 Decembrie 2021
Stire din Social : Campanie de donare de sânge la Topraisar
Pagina a fost generata in 1.768 secunde