Cum explică Ministerul Finanțelor întârzierile la plata salariilor

104
Cum explică Ministerul Finanțelor întârzierile la plata salariilor - cumexplicaministerulfinantelorpu-1389343368.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Finanțelor Publice a dat următorul comunicat de presă referitor la informațiile apărute în mass-media potrivit cărora profesorii își vor primi cu întârziere salariile în luna ianuarie 2014 pentru luna decembrie 2013:


"În luna septembrie 2013, a fost adoptată Ordonanța de urgență a Guvernului nr.88/2013 având ca scop creșterea transparenței în utilizarea fondurilor publice, cunoașterea în timp real a modului de utilizare a resurselor bugetare și reducerea sarcinii administrative în relația cu sectorul public, prin eliminarea obligativității instituțiilor publice de a raporta pe suport de hârtie lunar și trimestrial aproximativ 27 de formulare care furnizau informații cu întârziere, datorită procesului de centralizare a unui număr mare de indicatori.


Pentru implementarea acestei aplicații informatice, instituțiile publice aveau obligația să se înregistreze electronic în noul sistem. Din cele 13.300 instituții publice, până la finele anului 2013, au fost înregistrate 11.300 instituții iar în primele zile 2 zile ale acestui an au fost înregistrate celelalte 2.000 de instituții. Subliniem faptul că noua soluție informatică nu a modificat modul de calcul al salariilor.


Potrivit legii, plata salariilor pentru personalul din cadrul instituțiilor publice se poate face între 5 și 15 ale lunii curente pentru luna precedentă.


Până pe data de 8 ianuarie 2014 la unitățile trezoreriei statului s-au prezentat potrivit programărilor și au fost decontate salariile pentru 2.300 de instituții publice, utilizând noua soluție implementată, inclusiv pentru unitățile de învățământ. Toate solicitările primite de trezorerie, privind plata salariilor sau a altor obligații, au fost procesate imediat, fără a exista probleme în asigurarea resurselor bugetare și fără a crea disfuncționalități în activitatea instituțiilor publice, eventualele reprogramări realizându-se numai la solicitarea acestora." 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 31 Octombrie 2013
Stire din Diverse : De ce nu câștigi salariul meritat
Sâmbătă, 26 Octombrie 2013
Stire din Monden : Andreea Marin, salariu fabulos la TVR
Pagina a fost generata in 0.4186 secunde