Sfaturi și ponturi de la consultanții în turism

Cum ne vom organiza vacanțele în 2021. Previziuni privind cele mai populare destinații ale românilor

643
Cum ne vom organiza vacanțele în 2021. Previziuni privind cele mai populare destinații ale românilor - vacante2-1609168794.jpg

Articole recomandate

Coronavirusul încă există, dar acest lucru nu înseamnă că nu ne putem bucura de vară și de concediu în siguranță. Singura condiție este să respectăm cu strictețe măsurile de siguranță, de distanțare socială și de igienă.

„Dacă 2020 a fost anul incertitudinilor din punct de vedere al călătoriilor, pentru 2021 avem speranțe mari. De ce? Pentru că avem deja un istoric, știm cum să ne protejăm și pentru că vrem să trăim iar emoția alegerii vacanței!”, explică Sebastian Constantinescu, reprezentantul unei agenţii de turism.



Consultanţii ne oferă şi câteva idei despre cum să ne organizăm vacanţa în 2021.
1. Găsește o agenție de turism care să-ți fie alături în alegerea destinației și ofertei perfecte pentru tine, care te va ține la curent cu reglementările în vigoare pentru destinația aleasă și care te va reprezenta în orice situație întâmpinată.



2. Alege o destinație mai apropiată de casă, cum ar fi Bulgaria, Grecia şi Turcia. Deoarece aviația a fost una dintre industriile puternic afectate, turismul va căpăta o tentă regională, majoritatea turiștilor preferând să călătorească cât mai aproape de casă.


3. Alege să călătorești cu automobilul personal. Este mult mai sigur decât transportul cu autocarul sau cu avionul. Vei asigura, până la destinație, siguranța familiei/prietenilor fără să fii nevoit să împarți spațiul cu străini.


4. Înainte de a face o rezervare, vorbește cu agentul tău de turism sau documentează-te despre situația locală privind cazurile de infecție COVID-19: câte cazuri au fost în ultimele zile și săptămâni, care sunt restricțiile impuse de autorități, ce condiții trebuie îndeplinite.


5. Caută ofertele ce au condiții superflexibile. Early booking-ul rămâne o variantă ideală de a beneficia de reduceri substanțiale. În contextul actual poți face o rezervare cu un minimum de avans (5%), diferența urmând a fi achitată până cu 7-15 zile înainte de plecare.


6. Last minute-ul va fi probabil o tendință generală pentru 2021, însă nu te poți baza niciodată că o astfel de ofertă va exista sau nu pe destinația / hotelul care te-ar putea interesa.


7. În contextul actual, măsurile luate de hotelieri și flexibilitatea ofertelor vor conta mai mult decât prețul plătit pe un pachet turistic. Alege o ofertă convenabilă, însă, înainte de toate, asigură-te că îndeplinește toate aceste aspecte, chiar dacă asta înseamnă să plătești puțin mai mult.


8. Verifică dacă țara de destinație impune carantinarea sau testarea la intrare. De asemenea, dacă România impune carantinarea ori autoizolarea la întoarcerea din concediu.


9. Obține informații în prealabil cu privire la datele de contact ale ambasadelor și consulatelor din România în țările de tranzit sau în țara de destinație – cea mai bună sursă fiind site-ul Ministerului Afacerilor Externe.


10. Verifică dacă hotelul a luat toate măsurile de prevenție, în conformitate cu reglementările în vigoare. De asemenea, întreabă dacă acesta oferă toate serviciile dorite de tine (dacă este permis accesul la SPA, piscină interioară, loc de joacă pentru copii etc).


11. Caută hoteluri/resorturi mari unde se vor putea respecta distanțarea socială și măsurile de siguranță. De asemenea, să fii sigur că hotelurile de lanț și de renume vor pune preț întotdeauna pe siguranța oaspeților.
Este posibil ca o parte dintre hoteluri să nu se deschidă nici în 2021, așa cum s-a întâmplat în 2020. Acest lucru s-ar putea să pună presiune pe cerere, care va fi în creștere față de 2020, așadar dacă ai un hotel preferat e bine să îl rezervi din timp. Acest aspect reprezintă un motiv în plus pentru a vă adresa agențiilor de turism, care cunosc foarte bine evoluția pieței și ofertelor.



12. Este de recomandat mai mult ca niciodată să-ți faci o asigurare de călătorie.


13. Pregătește-te să ai în bagaj un mic safety kit necesar în aceste timpuri: gel dezinfectant, măști, mănuși etc.


14. Încearcă să faci plățile doar cu cardul. Astfel, eviți să pui mâna pe bancnote și ești mult mai safe.


„Ne așteptăm să crească interesul pentru vacanțe, mai ales după apariția vaccinului. Pe lângă aceasta, și dorința oamenilor de a călători a crescut. În general, a scăzut calitatea serviciilor. Este normal pentru această perioadă, ținând cont că hotelierii au pierdut sume uriașe. Totuși sunt hoteluri care au ales să păstreze investițiile. De aceea, clienții trebuie să se intereseze la agențiile de turism pentru acele deal-uri care merită. Putem spune că agențiile de turism au devenit mai importante ca oricând”, consideră consultanții în turism.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2347 secunde