Cum să faci două milioane de lei păcălind Fiscul

638
Schimbarea sediului social, pentru ca evidența financiar - contabilă a societăților să nu poată fi verificată, nu mai este o variantă tocmai bună pentru a evita dările către stat. Garda Financiară Constanța tocmai ce a prins pe picior greșit două astfel de societăți.
Potrivit reprezentanților acesteia, este vorba despre SC Ragesi Oil Trading SRL, ce și-a schimbat încă de pe 7 iunie 2010 sediul social în Constanta, pe str. Comarnic nr. 72, asociații având domiciliul în localitatea Tuzla. Societatea, bineînțeles, nu funcțio-nează la sediul social declarat. De altfel, la această adresă, Garda Financiară secția Constanța a întocmit un număr mare de sesizări penale pentru societăți ce nu funcționează la sediul social declarat.
"SC Ragesi Oil Trading SRL a comercializat în perioada iunie - iulie 2010 diverse cantități de cereale în sumă totală de 4.305.195 lei. Întrucât evidența financiar - contabilă nu poate fi verificată se prezumă că s-a creat bugetului de stat, prin neînregistrarea operațiunilor, un prejudiciu în sumă totală de 1.353.767 lei", au precizat reprezentanții Gărzii Financiare Constanța.
Referitor la cea de-a doua societate, SC Malkuth Trading SRL Constanța, aceasta a vândut către o altă firmă din județ diverse cantități de cereale (1.998 tone rapiță, 1.456 tone grâu, 36 tone orz), în valoare de 3.053.033 lei. De asemenea, având în vedere că societatea nu funcționează la sediul social declarat și nu se poate verifica înregistrarea în contabilitate a operațiunilor efectuate, se presupune că prejudiciul creat bugetului de stat depășește 488.000 lei.
Potrivit comisarului șef, Cris-tian Radu, pentru ambele societăți s-au întocmit sesizări penale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1752 secunde