Cum se achită impozitul pe venitul agricol

255
Cum se achită impozitul pe venitul agricol - cumseachitaimpozit-1444930383.jpg

Articole recomandate

Până la data de 26 octombrie 2015, au obligația plății primei rate a impozitului pe venit, contribuabilii care obțin venituri din activități agricole pentru care venitul net se determină pe bază de norme de venit, provenind din:

- cultivarea produselor agricole vegetale;

- exploatarea plantațiilor viticole, pomicole, arbuștilor fructiferi și altele asemenea;

- creșterea și exploatarea animalelor, inclusiv din valorificarea produselor de origine animală, în stare naturală;

Normele de venit sunt stabilite pe unitatea de suprafață (ha)/cap de animal/familie de albine, pe categorii de produse vegetale și animale, fiind publicate pe pagina de Internet a ANAF.

Contribuabilii care realizează venituri din cultivarea produselor vegetale de pe suprafețe mai mici sau dețin animale sau păsări mai puține decât limita impozabilă, prevăzută la art.72 alin.(2) din Codul Fiscal, nu au obligații declarative. Impozitul reprezintă 16% din norma de venit stabilită pentru fiecare ha sau cap de animal.

Plata impozitului către bugetul de stat pentru anul 2015 se face în două rate egale, de 50%, până la 26 octombrie, respectiv 15 decembrie.

Impozitul este final și nu se recalculează de către organul fiscal.

Persoanele fizice care datorează impozit și contribuții aferente veniturilor din activități agricole, precum și accesorii pentru neachitarea la scadență a acestora, pot efectua plata acestor obligații fiscale și la compartimentele de specialitate ale unității administrativ-teritoriale corespunzătoare localității în care își au domiciliul fiscal, în numerar, dacă în localitatea unde își au domiciliul fiscal nu există o unitate teritorială a ANAF și între unitatea administrativ-teritorială, prin primar, și direcția generală regională a finanțelor publice în a cărei rază se află localitatea, prin directorul general sau împuternicitul acestuia, s-a încheiat un protocol în acest scop. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1789 secunde