Cum va arăta piața imobiliară constănțeană în 2012

962
Cum va arăta piața imobiliară constănțeană în 2012 - blocuri4-1326122774.jpg
Anul 2012 este privit și nu prea cu optimism de agenții imobiliari. Potrivit reprezentanților TopEstate.ro, perspectivele nu sunt extrem de pozitive pentru perioada următoare, în condițiile în care cifrele privind creșterea economică nu încurajează investițiile, iar continuarea măsurilor de austeritate va restrânge și mai mult cererea.

Totuși, sectorul imobiliar supraviețuiește, iar acest lucru se datorează băncilor și programului Prima Casă, spun agenții imobiliari. "Probabil că în 2012 va reveni interesul pentru achiziția prin Prima Casă în urma adoptării de către BNR a noului regulament privind creditele pentru populație, prin care avansul minim pentru creditele ipotecare în euro este fixat la 25%, iar al creditelor prin programul guvernamental rămâne neschimbat, la 5%", a precizat Raluca Dobre, PR specialist portalul imobiliar www.TopEstate.ro

Unii specialiști sunt însă de părere că regulamentul de creditare privind creditele pentru populație va duce la o încetinire a pieței imobiliare, în special pe segmentul lux.

"Cert este că nu vor mai exista mișcări bruște ale pieței în perioada următoare. Chiar dacă numărul tranzacțiilor este în ușoară creștere, chiar dacă piața pare că își găsește un echilibru, nu există motive care să determine un nou val de frenezie imobiliară, dar nici de scăderi șocante. Atitudinea corectă ar fi aceea de echilibru, nu trebuie sa fim pesimiști, dar nici suprarealiști, pentru că orice mișcare bruscă ne poate arunca într-un nou blocaj", a subliniat Raluca Dobre.

Pe de altă parte, agenții imobiliari spun că de ofertele speciale și de accesul la finanțare va depinde în următoarea perioadă materializarea intențiilor de cumpărare. Este posibilă o relansare a achizițiilor cu achitarea ratelor la dezvoltator, pe fondul degradării perspectivelor clienților de a obține credite.

v v v

Și agenții imobiliari strâng rândurile. "Agenții imobiliari vor depune eforturi tot mai mari pentru a urma cursuri și seminarii de profesionalizare, vor fi mai transparenți și vor comunica mai mult între ei. Vor încerca să colaboreze în scopul oferirii serviciului complet fiecărui client în parte", spune Raluca Dobre. Chiar au început să-și creeze grupuri de sprijin, precum "Cafeneaua imobiliară" din Constanța, care a luat ființă la finalul lunii noiembrie, susținută de portalul imobiliar profesionist TopEstate.ro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 30 Noiembrie 2011
Stire din Economie : Tu cu cine alegi să-ți vinzi casa?
Pagina a fost generata in 0.3283 secunde