Dacia Duster dă spectacole de drive-test în Mamaia

347
Dacia Duster dă spectacole de drive-test în Mamaia - 317d1e4c0df1ea09912e5f05c5999d7f.jpg
Prezentat pentru prima oară la Salonul Auto de la Geneva 2010, Dacia Duster - primul 4x4 românesc - se dovedește a fi un autovehicul de mare succes. În ciuda recesiunii economice care a determinat scăderea vânzărilor de automobile în întreaga lume, în numai patru luni de la lansare, Dacia Duster a înregistrat 3.000 de comenzi în România și 35.000 în Europa, a declarat, pentru cotidianul "Cuget Liber", Daniel Săsărean, șef gama Dacia. Mai mult, a ajuns să domine piața românească pe segmentul 4x4, fiind cel mai bine vândut automobil. Peste graniță, în topul livrărilor conduc Franța, Germania și Italia.
Interesant este faptul că 90% dintre cele 3.000 comenzi provenite din țara noastră sunt pentru versiunea de top, Laureate. De asemenea, 50% dintre clienți au optat pentru motorul Diesel de 110 CP, Euro 5, care asigură un consum mediu de 5,7 litri la 100 km, o emisie de CO2 foarte scăzută și la care taxa de mediu este de zero lei.
În perioada 15-18 iulie 2010, Dacia Duster este oaspetele stațiunii Mamaia. Pe un circuit amenajat vizavi de hotelul Rex, automobilul oferă un spectacol remarcabil. Traseul cuprinde șase obstacole care simulează condițiile de rulare offroad: trunchiul de con cu un unghi de 32°, pe care se poate rula atât cu toate cele patru roți ale vehiculului, cât și doar cu două roți, rampa cu înălțimea de 2 metri, balansoarul și altele. Cei interesați au ocazia de a participa la un drive-test 4x4, alături de piloți profesioniști.
Ieri, li s-a oferit jurnaliștilor constănțeni șansa să treacă prin senzațiile unui test atât de dur. Văzând în ce unghiuri și cu ce grade de înclinație poate să ruleze acest "monstru" românesc, am preferat să spun că nu este adevărat ceea ce văd și să stau de o parte. Mie unuia, excesul de adrenalină nu-mi priește.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6363 secunde