Daewoo - Mangalia va fi vândută sau lichidată, dezvăluie "Business Korea"

5184
9
Daewoo - Mangalia va fi vândută sau lichidată, dezvăluie

Articole de la același autor

Compania Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) din Coreea de Sud, numărul doi mondial în construcțiile de nave, reușește să supraviețuiască grație ajutorului primit din partea instituțiilor financiare. Creditorii i-au condiționat sprijinul de realizare a unei restructurări profunde, astfel că DSME este grăbit să scape de activele și activitățile care îi aduc pierderi, prin-tre acestea numărându-se și subsidiara din România, Daewoo - Mangalia Heavy Industries.

Potrivit publicației "Business Korea", DSME a anunțat pe data de 13 no-iembrie 2015 că a finalizat vânzarea acțiunilor FLC, cu 38,8 milioane de dolari. Anterior, a vândut toate acțiunile deținute la Fine Besteel și Daewoo Information Systems, împreună cu 54% din acțiunile sale la Doosan Engine. În aceste condiții, DSME se așteaptă să obțină 300 de miliarde de won în numerar, în acest an, mai puțin de jumă-tate din obiectivul de 750 miliarde de won (641 milioane de dolari) stabilit.

Diferența va fi obținută din vânzarea filialelor din străinătate, urmând a fi păstrate doar cele necesare menținerii competitivității pe piață.

"Business Korea" consideră că procedura de vânzare a subsidiarelor este puțin probabil să înceapă înainte de sfârșitul acestui an, întrucât acestea sunt angajate într-o serie de proiecte. În cazul lui Daewoo - Mangalia Heavy Industries, se afirmă că vânzarea sau lichidarea ei este programată după ce compania româno-sud-coreeană va livra navele aflate în construcție.

În cazul companiei DeWind, specializată în energia eoliană, părțile cheie vor fi absorbite de către compania mamă, restul urmând a fi lichidat.

În același timp, DSME a prezentat un plan de auto-ajutor, în valoare de 1,85 trilioane de won (1,58 miliarde de dolari), către creditorii săi, la sfârșitul lunii trecute.

În prezent, Daewoo - Mangalia Heavy Industries are comenzi de construcții noi pentru următorii doi ani. Proiectele ce urmează a fi livrate în 2016 sunt în diferite faze de construcție. Rămâne de văzut care va fi soarta comenzilor neîncepute.

Pe cerul Mangaliei se adună nori negri. Viitorul a mii de constructori navali din Mangalia și împrejurimi, dar și al întregii comunități locale este incert. Singurul căruia nu-i pasă de ceea ce se întâmplă este statul român, care deține 49% din capitalul social al companiei.  

Comentează știrea

Sorin
19 noiembrie 2015
Se stie ca romanu-i bou si coreanu' hot

Romanii au muncit in draci si pierderile sunt din cauza coreenilor si a complicilor romani care au lins in adancurile colonului conducerea coreana. Statul roman este de fapt reprezentat aici de niste oameni cu nume,prenume,CNP si care sunt de facture joasa,lingai incompetent dar cu mari ifose.Mangalia cunoaste aceste nulitati odioase,muncitorimea tacea de frica somajului care iata,se arata venind pentru toti.Primaria la fel,in loc sa se ocupe cu atragerea de investitori,stiindu-se foarte bine ce hram au coreenii si loazele pupincuriste,se ocupa de floricele,taiat copaci si pus ghivece la sensul giratoriu.Populatia este in mare criza,umilita si saracita deja,dupa caderea porcariei Daewoo va fi si mai nasol,chiar daca plecarea alora este totusi ca aerisirea unei camere in care te-ai basit. Statul roman nu exista,exista oameni natarai si pusi pe furat si smechereala,in carca unor naivi care muncesc si suporta umilinte.

Vlad
20 noiembrie 2015
jmecherii, bisnita, furt

Au furat si romanii la fel de mult, au ridicat hoteluri de 5 stele prin vama veche si vile prin limanu cu vedere la lac. sa nu mai zic de restul firmelor sub-contractoare.Totul in carca la niste amarati care isi risca sanatatea si viata printre utilaje si echipamente vechi de zeci de ani pt 5-6 lei pe ora, ca altii sa se plimbe cu skyjetul pe lac din banii care trebuiau sa revina amaratilor.

gelu
20 noiembrie 2015
...

Cunosc un caz real si revoltator , conducerea DMHI mangalia se plange ca sunt in urma cu lucrarile si ca sufera pierderi de milioane de dolari dar am vazut cu ochii mei la un restaurant de prestigiu din Cta cum 4 coreeni si 2 ingineri romani au cheltuit in mai putin de 2 ore jumate 8000 de lei pe meniu si bauturi scumpe si acum se plang ca nu au castigat bani din productia de nave de mare tonaj in romania . pai daca e asa dece au mai concesionat ( contractat ) si santierul din bulgaria ( SNB ) ??? DACA SE FALIMENTEAZA SI SANTIERUL DE LA MANGALIA VA PARALIZA APROAPE TOATA DOBROGEA DIN LIPSA LOCURILOR DE MUNCA

ss
20 noiembrie 2015
...

Povesti si iar povesti.........

filosofum
20 noiembrie 2015
..barba nu il face

Orice sfarsit inseamna un nou inceput. ;) Pleaca ai vostrii, vin ai vostrii...noi ramanem tot ca ....

mangaliot fost la dmhi
20 noiembrie 2015
...

nu mor caii cand vor ciinii ... nici dmh cind vor anumiti ziaristi e prea mare prea dotat ca sa dispara dmh,stati fara frica ca nu da faliment si nici nu il vinde .

isu
20 noiembrie 2015
ssss

Da sa se duca odata cu orezu lor cu tot ce atatea amenintari sa ne lase drc in pace

rodica
24 noiembrie 2015
oferta job

Avem urgent nevoie de colaboratori pentru activitate usoara la domiciliu! Se lucreaza in timpul liber, part-time, circa 2 sau 3 ore pe zi. Cerem cunostinte minime de navigare pe internet, si cel putin studii medii. Cereti acum detalii mai multe la adresa de email: rodica9@gmx.net

maria
24 noiembrie 2015
colaboratori part-time

. Dacă îți dorești sincer să câștigi bani mai mulți decât la ora actuală, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să înveți să acorzi mult mai puțină atenție lucrurilor pe care le spun sau le fac cei din jurul tău și mult mai multă atenție "micuței voci" care îți vorbește în sinea ta. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea "Te-ai născut bogat". Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email finanteproject@gmail.com

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4044 secunde