De ce 2014 va fi anul Republicii Moldova pentru turismul românesc. Litoral are de câștigat

74
De ce 2014 va fi anul Republicii Moldova pentru turismul românesc. Litoral are de câștigat - decevafianul-1398417707.jpg

Articole de la același autor

Începând cu 28 aprilie 2014, cetățenii Republicii Moldova nu vor mai avea nevoie de vize pentru spațiul Schengen și pentru Uniunea Europeană. 


Bibi Touring Touroperator - membru al Christian Tour Group - a participat la Târgul de turism de la Chișinău - "Turism. Leisure. Hotels", organizat între 9 și 12 aprilie, la Moldexpo, alături de alți touroperatori din România, precum Happy Tour, Paralela 45, Invitation Romania, Christian Tour, Perfect Tour, Travis, dar și alături de grupuri hoteliere precum Phoenicia sau International Sinaia, Danubius Sovata și alături de artiști îndrăgiți, precum Ducu Bertzi. La eveniment a fost prezent și Răzvan Filipescu, președintele Autorității Naționale pentru Turism, care a promis o promovare turistică mult mai eficientă a României în Republica Moldova.


Standul României a avut 100 mp și a trezit un interes deosebit atât din partea touroperatorilor locali, cât și a publicului. 
"În viziunea noastră, Chișinăul este... a doua capitală a românilor. Lăsând la o parte limba și cultura comună, precum și vecinătatea, turiștii și oamenii de turism din Republica Moldova sunt în acest an mult mai interesați de țara noastră, ținând cont că nu mai au nevoie de vize. Multe agenții locale ne-au declarat că turiștii merg mult mai puțin spre Ucraina și se vor reorienta spre litoralul și muntele românesc", a precizat Adrian Voican, directorul general al Bibi Touring.
În 2013, România s-a poziționat de-abia pe locul 5 în preferințele turiștilor moldoveni, după Turcia, Bulgaria, Grecia și Ucraina. Una dintre marile probleme a constituit-o condițiile dificile de obținere a vizei pentru România. Este drept, România ocupă locul 1 în preferințele moldovenilor pe partea de turism montan, unde media pachetului turistic este de 130 de euro de persoană pentru 4 nopți de cazare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4927 secunde