De ce litoralul românesc nu poate ține pasul cu cel bulgăresc

276
3

Articole de la același autor

Taxele prea mari fac ca turismul de litoral să ducă o luptă inegală cu cel bulgăresc, sunt de părere reprezentanții Federației Patronatelor din Turism și Servicii (FPTS): "Problema majoră pentru investitorii în turismul din România o constituie fiscalitatea prohibitivă, respectiv TVA de 24%, impozit pe profit de 16%, impozit pe dividente de 16%. Astfel, la 100 de euro, operatorul român din turism va achita către buget 46,37 euro, în timp ce în Bulgaria un operator în turism achită doar 20% TVA, 10% impozit pe profit și 10% impozit pe dividente, așadar va da la buget doar 35,20 euro din 100 de euro". Potrivit calculelor efectuate de reprezentanții federației, la fiecare 100.000 de euro, operatorul bulgar va achita cu 11.170 euro mai puțin decât cel din România, diferență care se observă imediat în investițiile în personalul de calitate, în varietatea felurilor de mâncare, în sistemul all inclusive, în marketing sau chiar în achiziționarea unor francize importante de lanțuri hoteliere internaționale care se transformă în magnet pentru turiștii străini. 

"Este imposibil ca turismul românesc să țină pasul cu concurența bulgară din moment ce diferența de taxare este de peste 10 puncte procentuale, care se regăsesc în diferențe similare la tarife sau la servicii. Și atunci nimeni să nu se mire dacă vom avea în continuare tarife mai mici pe malul bulgăresc, servicii mai bune, sistem all inclusive în multe locații și că o bună parte din turiștii români preferă să aleagă să își petreacă vacanța la vecini", a precizat Dan Matei Agathon, președintele FPTS.

Comentează știrea

admirator
2 mai 2013
ei, de ce

pentru ca Litoralul romanesc a incaput pe mana PZD si a nazistului tzopaitor... cu costume deshucheate ptr. salvamari...

admirator
2 mai 2013
cu promovarea agresiva

a sexualitatii (desi avem statiuni pentru tratament minunate, care se adreseaza si persoanelor in varsta) si prostului gust; pentru ca lacustele care invadeaza plajile si hotelurile/restaurantele practica preturi de specula si nu stiu sa fie politicoase cu turistii; pentru ca maidanezii, mizeria si prostul gust sunt la ele acasa... Domnii patroni sa puna mina pe o matura intii, apoi sa se preocupe de promovarea Litoralului... Sa ceara primariei curatenie in tot orasul si transporturi organizate la nivel metropolitan si apoi sa ceara promovare prin care alegorice, animatoare si hau-hau...

Gabi
3 mai 2013
Litoralul romanesc

Cu toate reclamele mincinoase ale tv romanesti turistii tot la bulgari...este mai ieftin si servicii jos palaria! Asa ca imnul mamaia...e bine de fredonat poate in padure la Babadag!!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4468 secunde