De ce un apartament în Mamaia pare o investiție bună

672
1
De ce un apartament în Mamaia pare o investiție bună - fondapartamentmamaia1-1393170225.jpg

Articole de la același autor

Valoarea apartamentelor din Constanța a scăzut cu câteva procente bune, pe alocuri, sau cel puțin așa se arată în vestita grilă a notarilor pentru 2014, o lucrare de altfel amplă, ce reprezintă practic un studiu al pieței imobiliare locale, bazat pe analiza tranzacțiilor efectuate în anii anteriori, a ofertelor existente și pe anticiparea evoluției viitoare, și după care notarii calculează taxele și impozitele minime pentru tranzacțiile cu apartamente. 


Chiar dacă aceste cifre nu influențează până la urmă într-o mare măsură ceea ce se întâmplă pe piața imobiliară, totuși arată direcția spre care se îndreaptă aceasta. Așadar, proprietarii de apartamente din Constanța care pe viitor și-ar dori să le vândă cu siguranță nu sunt, cel puțin la această oră, prea încântați. Alta este însă situația în cazul constănțenilor care și-au cumpărat apartamente în stațiunea Mamaia. 


Valorile minime pe care le găsim în "Ghidul privind valorile orientative ale proprietăților imobiliare pe anul 2014" sunt mai mari decât cele stabilite pentru anul trecut, semn că zonei i se acordă mare încredere. 


Ultimul etaj, cel mai "valoros"


Așadar, valoarea minimă pentru apartamentele noi din stațiunea Mamaia, situate în blocuri construite în zona cuprinsă între Bu-levardul Mamaia și Marea Neagră este de 788 euro/metru pătrat, pentru apartamentele de la parter, 876 euro/metru pătrat pentru cele de la etajele intermediare și  963 euro/metru pătrat pentru cele de la ultimul etaj. În grila notarilor pentru 2013, valorile erau urmă-toarele: 765 euro/metru pătrat - parter, 850 euro/metru pătrat - alte etaje, 935 euro/metru pătrat - ultimul etaj. 


Diferențe de câteva zeci de euro întâlnim și în cazul apartamentelor din zona cuprinsă între Bulevardul Mamaia și Lacul Siutghiol. Păstrând aceleași criterii, valorile minime sunt de 670 euro/metru pătrat, 746 euro/metru pătrat, respectiv 824 euro/metru pătrat. Anul trecut, valorile minime erau de 650 euro/metru pătrat - parter, 725 euro/metru pătrat - etaj intermediar, 800 euro/metru pătrat ultimul etaj. Aceste valori se iau în calcul indiferent de zona de amplasare a apartamentului în Stațiunea Mamaia.


Valori mai mici pentru vile


Valorile minime au crescut și în cazul vilelor din Mamaia, însă numai pe alocuri. Dacă luăm ca exemplu o vilă multietajată, construită după 2007, cu finisaje superioare, valoarea minimă este de 1.030 euro/metru pătrat. Pentru 2013 fusese stabilită o valoare de 1.000 euro/metru pătrat. Totuși, găsim și scăderi. De exemplu, valoare minimă de acum a unei vile cu parter și etaj, construită tot după 2007, cu finisaje medii, este de 519 euro/metru pătrat; anul trecut aceasta era de 630 euro/metru pătrat. De asemenea, valoare minimă a unei vile tot cu parter și etaj, construită după 2007, dar cu finisaje superioare, este de 631 euro/metru pătrat, pe când anul trecut era de 765 euro/metru pătrat.


Comentează știrea

radu
24 februarie 2014
fara

dar nu ati luat in calcul apa de la temelia cladirilor.toate temeliile cladirilor din mamaia,in special cele de pe malul lacului sunt imbibate cu apa.

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 08 Februarie 2014
Stire din Economie : Administratori noi la Litoral SA, Mamaia
Luni, 03 Februarie 2014
Stire din Cultură-Educație : Stand up comedy la Harlequin Mamaia
Pagina a fost generata in 0.5915 secunde