În județul Constanța

De la coada vacii, în straie de business man

407
De la coada vacii, în straie de business man - f24619a7d570e5707d22c2f276608cd7.jpg

Articole de la același autor

Uniunea Europeană va aloca peste patru mili-oane de euro pentru pregătirea și formarea profesională a șomerilor din mediul rural, precum și pentru dezvoltarea micilor afaceri din satele și comunele județului Constanța.
Proiectul "Dezvoltarea economică durabilă prin creșterea calității resurselor umane din mediul rural" se va desfășura pe o perioadă de doi ani și jumătate în regiunile de dezvoltare Nord-Est, Sud-Est (unde intră și Constanța) și Centru și este destinat exclusiv persoanelor din mediul rural.
În acest context, ieri, la Constanța, a avut loc o întâlnire a beneficiarului proiectului, Asociația neguvernamentală "Inter Concordia", cu primari din județ, parlamentari și repre-zentanți ai Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă, în cadrul căreia s-au semnat parteneriate locale și regionale.
Proiectul este destinat per-soanelor din mediul rural - antreprenori, șomeri, persoane ocupate în agricultura de subzistență, precum și per-soane aflate în căutarea unui loc de muncă. Bugetul este de aproximativ patru milioane de euro, banii urmând a fi folosiți pentru activități de formare profesională, consiliere și asistență pentru persoane din mediul rural care demarează afaceri sau activități indepen-dente în domenii non agricole. Astfel, 700 de persoane din mediul rural - 250 de manageri, 200 de șomeri, 150 de persoane aflarea în căutarea unui loc de muncă și 100 de persoane ocupate în agricultura de subzistență - vor beneficia de un program de consiliere, orientare și îndrumare. De asemenea, 120 de persoane vor fi sprijinite în înființarea și dezvoltarea propriei afaceri.
Responsabilii de proiect au cerut sprijin primăriilor constăn-țene pentru furnizarea de date privind persoanele care necesi-tă sprijin prin proiect și facili-tarea contactului cu acestea, persoane beneficiare de ajutor social, înregistrate ca șomeri sau în căutarea unui loc de muncă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.6114 secunde