Delta Dunării, la mare căutare în minivacanţa de 1 Mai şi Paști

956
Delta Dunării, la mare căutare în minivacanţa de 1 Mai şi Paști - deltadunariilamare-1619709473.jpg

Articole de la același autor

Şi anul acesta pensiunile rurale şi Delta Dunării au fost la mare căutare de turiştii români care au vrut să petreacă minivacanţa de sărbătorile pascale într-un mediu cât mai aproape de natură, informează reprezentanţii Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT). Peste 300.000 de români au rezervat un loc într-o pensiune sau un hotel în această perioadă. Faptul că situaţia pandemică s-a mai relaxat, numărul turiştilor care pleacă în minivacanţă s-a dublat. Din păcate, în alţi ani, românii preferau să meargă în vacanţă în străinătate, dar anul acesta, multe ţări sunt trecute pe lista galbenă aşa că românii s-au orientat către turismul intern.

„Printre preferinţe sunt şi staţiunile montane şi balneare, iar litoralul românesc nu prea a fost accesat de români, pentru că nu sunt permise distracţiile decât pe timpul zilei”, a spus Traian Bădulescu, consultant în turism. Anul acesta, destinaţia externă favorită a fost Egiptul.

„Aproape zilnic sunt câte 10 curse charter, de dimineaţa până seara, din mai multe oraşe. Preţurile sunt foarte bune pentru all inclusive, situaţia este stabilă acolo şi cer doar test PCR. Un cuplu plăteşte în medie, cu tot cu zbor, între 700 şi 1.000 de euro pentru o săptămână”, a precizat reprezentantul ANAT. Alte ţări căutate de români, care nu sunt pe lista galbenă sunt Tenerife, Madeira, Maroc şi Zanzibar. Faptul că Bulgaria şi Grecia, destinaţii preferate de români au fost incluse pe lista galbenă a făcut ca multe rezervări să fie anulate, ceea ce a dus la înrăutăţirea situaţiilor economice ale agenţiilor de turism, care şi aşa, nu arătau prea roz.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6459 secunde