Vaccinarea personalului din HoReCa, singura soluţie viabilă pentru un turism în siguranţă

1385
Vaccinarea personalului din HoReCa, singura soluţie viabilă pentru un turism în siguranţă - fond-1618419142.jpg
Mai sunt dou─â s─âpt─âm├óni p├ón─â c├ónd se d─â startul minivacan┼úei de 1 Mai ┼či Pa╚Öte, iar reprezentan┼úii din industria HoReCa nu mai au timp s─â a┼čtepte regulamente ┼či m─âsuri de aplicat pentru siguran┼úa turi┼čtilor dar ┼či a angaja┼úilor, m─âsuri care nu mai vin de la centru. Astfel c─â, s-au reunit ├«n mai multe asocia┼úii ┼či federa┼úii, dar to┼úi vor acela┼či lucru: s─â deschid─â sezonul estival ├«n cele mai bune condi┼úii de siguran┼ú─â sanitar─â pentru toat─â lumea.

At├ót la Bucure┼čti, c├ót ┼či la Constan┼úa s-au constituit grupuri de lucru pentru binele turismului rom├ónesc. Dar c├ónd ÔÇ×mai binele este du┼čmanul bineluiÔÇŁ, declara┼úiile de la ├«nceputul lunii aprilie, dup─â ├«nt├ólnirea reprezentan┼úilor industriei ospitalit─â┼úii cu premierul Florin C├«┼úu, au ├«ncins spiritele ┼či au l─âsat multe ├«ntreb─âri f─âr─â r─âspunsuri. Cum ar fi, declara┼úia lui Drago┼č Petrescu, reprezentantul Organiza┼úiei Patronale a Hotelurilor ┼či Restaurantelor din Rom├ónia ÔÇô HORA, care zicea c─â ÔÇ×pe l├óng─â vaccinare lu─âm ├«n calcul testarea de c─âtre operatori, pe costurile operatorilorÔÇŁ, ceea ce a nemul┼úumit numero┼či patroni de restaurante. ÔÇ×├Änc─â nu avem un test care s─â fie agreat de speciali┼čti, care s─â nu dea rezultate false ┼či nu cred c─â se va accepta un astfel de mod de testare. ┼×i ar mai fi discu┼úia, cine face testarea. Testele PCR care sunt cele mai concludente, dar sunt greu de implementat acum ca ┼či procedur─â la intrarea ├«n diverse loca┼úii pentru c─â trebuie un om preg─âtit ├«n a┼ča ceva, iar costul lor ar trebui mult redusÔÇŁ, a spus Egevit Abi, pre┼čedintele Asocia┼úiei patronal─â RESTO. De aceea┼či p─ârere este ┼či pre┼čedintele Comisiei de restaurante RESTO. ÔÇ×Testarea la intrarea ├«n restaurante, ├«n acest moment, este o solu┼úie care nu este viabil─â, este o propunere foarte costisitoare. Nu cred c─â va fi vreun patron de restaurant sau vreun client dispus s─â-┼či asume costurile respective. O consuma┼úie medie a unui client la restaurant este ├«n jur de 50-60 de lei, cu un test rapid inclus, pre┼úul consuma┼úiei ar cre┼čte. Trebuie cumva amortizat costul acelui test, care nu mai este viabilÔÇŁ, a precizat Nicolae Lascu, patronul unui restaurant din Constan┼úa.

Vaccinarea, cea mai bună soluţie pentru un turism în siguranţă

C├ót despre cealalt─â declara┼úie a lui Drago┼č Petrescu, despre ÔÇ×vaccinarea cu prioritate a anagaja┼úilor HoReCa, care nu este obligatorieÔÇŁ, to┼úi responsabilii din turismul de pe litoral salut─â aceast─â decizie. La nivelul Federa┼úiei Patronatelor din Turismul Rom├ónesc (FPTR) a fost demarat─â o campanie de ├«nscriere colectiv─â pe platforma na┼úional─â de programare pentru vaccinarea ├«mpotriva COVID-19. ÔÇ×Patronii unit─â╚Ťilor de cazare de la Marea Neagr─â cred c─â vaccinarea angaja╚Ťilor va oferi siguran╚Ť─â tuturor ╚Öi c─â aceasta este o variant─â mult mai bun─â dec├ót solicitarea de teste sau adeverin╚Ťe care s─â le permit─â turi╚Ötilor intrarea ├«n hotel, o m─âsur─â pe care o consider─â discriminatorieÔÇŁ, a declarat Anca Nedea, directorul executiv al Organiza┼úiei Patronale Mamaia Constan┼úa. Aceast─â campanie vine ├«n completarea ac┼úiunii FPTR din 2020 care a introdus certificarea ÔÇ×Hello HygieneÔÇŁ, primul standard privind practicile de igien─â ┼či de siguran┼ú─â a unit─â┼úilor din turism.

ÔÇ×Mul╚Ťi dintre angaja╚Ťii no╚Ötri nu au acces sau nu ╚Ötiu s─â foloseasc─â platforma de vaccinare. ├Än urma solicit─ârilor primite din partea lor, am decis s─â ├«i ├«nscriem pe aceast─â platform─â. Este un demers care vizeaz─â, ├«n primul r├ónd, protec╚Ťia lor, oamenii fiind cea mai valoroas─â resurs─â pe care o avem. Subliniem faptul c─â nu vorbim despre obligativitatea vaccin─ârii, ci este la latitudinea fiec─âruia dintre ei dac─â doresc sau nu s─â se imunizeze. P├ón─â ├«n acest moment, din cei peste 73.000 de angaja╚Ťi ai membrilor FPTR din toat─â ╚Ťara, o mare parte a acceptat deja s─â se vaccinezeÔÇŁ, a declarat Drago╚Ö R─âducan, prim-vicepre╚Öedinte executiv FPTR.Comentează știrea

Nu exist─â comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7315 secunde