Delta Dunării sau insulele Madeira? Unde petrec constănțenii Sărbătorile Pascale

186

Articole de la același autor

Doar câteva săptămâni ne mai despart de sărbătorile pascale, iar constănțenii și-au făcut planurile de vacanță. Fie că aleg o destinație autohtonă sau preferă să-și viziteze rudele, fie că se vor distra pe meleaguri străine, oamenii și-au propus să se relaxeze în vacanța care se apropie.


Capitala Italiei, Roma, rămâne și în acest an în preferințele celor mai mulți constănțeni, care vor scoate din buzunar 280 de euro pentru trei nopți de cazare într-un oraș care respiră istorie. Pentru că pot vizita atât bisericile catolice, cât și lăcașurile de cult ortodoxe, constănțenii nu stau prea mult pe gânduri când vine vorba despre o vacanță aici. Cât despre cei care vor călători la Lisabona, aceștia vor plăti 355 de euro, iar în preț sunt incluse trei nopți de cazare, micul dejun și biletul de avion. În schimb, șapte zile în fabuloasele insule Madeira, faimoase pentru vinul de Madeira, pentru vegetația și fructele subtropicale, dar mai ales pentru o mulțime de locuri frumoase înghesuite pe o suprafață atât de mică, costă 599 de euro. De cealaltă parte, constănțenii care preferă să petreacă vacanța de Paște în țară, aleg destinațiile montane, cât și Delta Dunării datorită tradițiilor, peisajului și locurilor frumoase de vizitat. 


"Constănțenii pleacă, de Paște, în zona montană, iar de 1 Mai rămân, de obicei, în zonă pentru distracție și evenimentele care au loc. De asemenea, sunt oameni care merg și în Delta Dunării, iar cei care doresc să călătorească afară, aleg ca destinație de vacanță Bulgaria, respectiv Nisipurile de Aur, Sunny Beach și Constantin și Elena. Alții vor pleca în Grecia, în Halkidikiý, Katerini și la Meteore, iar o parte dintre ei au ales city break-uri în Paris, Roma, Milano, acolo unde prețurile au fost accesibile", a precizat Cristian Băr-hălescu, managerul ICAR Tours Constanța.


Meniurile tradiționale, peisajele montane încântătoare, liniștea și aerul curat îi îndeamnă pe oameni să petreacă săr-bătorile la munte, departe de agitația orașului, în compania celor dragi. Hotelierii le-au pregătit pachete speciale, din care nu lipsesc meniurile îmbelșugate, cu specialități tradiționale. 


"Când vine vorba de țara noastră, constănțenii aleg, de obicei, să petreacă sărbătorile la munte, iar aici preferă pen-siunile, vilele și hotelurile cu pachete care cuprind, în special, meniurile tradiționale", a specificat Cristian Bărhălescu.


Potrivit unui studiu realizat de portalul vola.ro, față de anul trecut, vacanțele și city break-urile de Paște sunt, anul acesta, cu cel puțin 20% mai ieftine, iar acest lucru se datorează sistemului de alcătuire a pachetelor, care combină dinamic cel mai mic preț de bilet cu cele mai ieftine posi-bilități de cazare. În plus, cei mai mulți turiști preferă să plece în vacanță doar patru zile, de aceea optează pentru un city break. Astfel, oamenii pleacă în Vinerea Mare și se întorc în a doua zi de Paște, ceea ce înseamnă pentru cei mai mulți turiști maximum o zi de concediu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 08 Februarie 2015
Stire din Cultură-Educație : Înapoi la școală!
Pagina a fost generata in 0.494 secunde