Oana Mirela Moroşanu, membru fondator al Patronatului Naţional al Femeilor de Afaceri din IMM-uri:

"Demarăm programul de mentorat, este o datorie morală faţă de comunitatea locală"

928

Articole de la același autor

Să ai succes în afaceri, să duci cu bine „corabia” la liman după ce ai traversat „oceanul” tulbure al realităţii din România nu-i lucru de colo. Dar, atunci când, din propria experienţă acumulată în zeci de ani, reuşeşti să împărtăşeşti cunoştinţele şi celor din jur, înseamnă că ai ajuns la un nivel major de responsabilitate, implicare şi maturitate. Eşti un adevărat mentor!

O iniţiativă de nota 10 a Patronatului Naţional al Femeilor de Afaceri din IMM-uri, care, primăvara aceasta, va derula un interesant program de mentorat.

„Scopul principal al acestui program este de a susţine antreprenoriatul feminin la nivel local şi naţional. De fapt, îl reluăm într-o formă extinsă, cu rezultate măsurabile la final. Astfel, femei de afaceri de succes din judeţul Constanţa, care au experienţă în domeniul lor de activitate, vor deveni mentor pentru tinere antreprenoare, conducătoare de firme deja consacrate ori Start Up-uri. Subliniez: tinere antreprenoare nu atât ca vârstă, cât în ceea ce priveşte prezenţa pe piaţa privată. Timp de trei luni, vor învăţa noţiuni de business, lidership, abordare şi planificare a activităţii sau comunicare cu echipa şi colaboratori externi”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, Oana Mirela Moroşanu, antreprenor, membru fondator al Patronatului Naţional al Femeilor de Afaceri din IMM-uri.

Implementarea efectivă a acestui nobil şi ambiţios program va începe la sfârşitul lunii aprilie, cel târziu la începutul lunii mai. În faza iniţială, fiecare aspirant va fi evaluat, iar în funcţie de compatibilitate, va fi ales mentorul cel mai potrivit, pentru a fi creată chimia dintre mentor şi discipol.

„Organizaţia are, la ora actuală, aproximativ 200 de membre, foarte tinere antreprenoare, dornice de a deprinde lucruri practice. Considerăm că avem şi o datorie morală faţă de comunitatea locală, să contribuim la dezvoltare, la progres. Proiectul se va derula nu numai la Constanţa, ci şi în celelalte filiale din ţară”, a explicat Oana Mirela Moroşanu. 




De la consultanţă, la shipping

Domeniile de activitate dintre care vor avea de ales tinerele antreprenoare sunt extrem de diverse, pornind de la consultanţă şi producţie, până la construcţii şi chiar shipping. Selecţia se va face în funcţie de nivelul cunoştinţelor, de rezultatele care se doresc a fi obţinute şi, foarte important, de compatibilitatea dintre cele două părţi.

Cât va dura acest program şi unde se va derula, aflăm tot de la Oana Mirela Moroşanu.

„Activităţile se vor întinde pe o perioadă de minimum trei luni, cu întâlniri bisăptămânale, la sediile firmelor mentorilor. Se va face o evaluare, iar în funcţie de rezultatele obţinute, colaborarea se poate prelungi, se deschid multe oportunităţi”, a precizat interlocutoarea noastră. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6451 secunde