Dezbatere europeană privind relansarea industriei

104
Dezbatere europeană privind relansarea industriei - dezbatereeuropeanaprivindrelansa-1658499436.jpg

Articole de la același autor

Florin Spătaru, ministrul Economiei, a participat, în Praga, la reuniunea informală a miniștrilor responsabili de piața internă și competitivitate organizată de Președinția cehă a Consiliului UE. Discuțiile au vizat creșterea valorii adăugate a industriei în toate regiunile UE, piața internă, tranziția duală și rezistența în contextul războiului din Ucraina.


În cadrul intervenției în plen, ministrul Economiei, Florin Spătaru, a declarat că principala provocare pentru industria românească o reprezintă continuarea îmbunătățirii transferului de tehnologie și a infrastructurii de sprijinire a afacerilor, România având în prezent trei clustere care dețin o etichetă de aur în domeniul IT.


„Există inițiative importante la nivel european, ale căror beneficii ar trebui să se extindă dincolo de statele membre care finanțează și de industriile în cauză, deoarece ar produce efecte indirecte pozitive în întreaga economie europeană. România are un interes major pentru două dintre aceste: IPCEI II în domeniul microelectronică și conectivitate care susține proiecte de CDI extrem de inovatoare și Chips Act, care reprezintă o oportunitate pentru dezvoltarea industriei semiconductoarelor din țara noastră”, a adăugat Florin Spătaru, ministrul economiei. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.6081 secunde