A început evaluarea pagubelor produse de secetă în agricultură

148
A început evaluarea pagubelor produse de secetă în agricultură - ainceputevaluareapagubelorprodus-1658499377.jpg

Articole de la același autor

Ca urmare a secetei pedologice instalate în unele regiuni ale României, la nivelul fiecărui județ este instituită procedura privind constatarea și înregistrarea pagubelor. Comisiile de constatare a suprafețelor calamitate și a gradului de afectare a culturilor, din care fac parte reprezentanți ai administrației publice locale, un reprezentat al APIA și un reprezentant al direcției agricole județene, evaluează la fața locului pagubele produse pentru fiecare cultură, pe baza solicitărilor transmise de cultivatorii, producătorii agricoli din zonele afectate autorităților locale.


Termenul de depunere a documentațiilor prin care s-a constatat gradul de afectare a culturilor de către secetă pedologică este 30 august pentru culturile de toamnă (grâu și triticale), respectiv 15 decembrie pentru culturile prășitoare (porumb și floarea soarelui).

Ministerul Agriculturii precizează că, în prezent, sunt prelucrate datele la culturile unde recoltatul s-a încheiat. Astfel, potrivit documentelor și comunicărilor transmise de prefecturi, suprafața afectată de seceta pedologică, la culturile la care s-a încheiat recoltatul, respectiv grâu, este de aproximativ 16.000 hectare, cultivate în județele Brăila, Galați, Ialomița și Teleorman.

Procesul de constatare este în plină desfășurare și la culturile prășitoare (porumb și floarea soarelui). Comisiile sunt în teren pentru a evalua și înregistra pagubele produse, urmând că acestea să fie comunicate periodic.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.8773 secunde