Directorii administrației portului Constanța sunt ținuți "pe tușă"

2338
7

În Vinerea Mare se împlinesc 50 de zile de proteste împotriva actualei conduceri a Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța. Este unul dintre cele mai lungi "războaie sociale" la care au luat parte portuarii constănțeni în ultimii 22 de ani. Îl întrece doar greva de la SC "Chimpex", din 2008, care a ținut 2 luni și 21 de zile. Pentru cei care nu știu, trebuie precizat că, în ambele cazuri, Andrei Aurelian Popa s-a aflat în poziția de director general.
Ziua de 11 aprilie 2012 a debutat cu o radicalizare a conflictului. Aproape întreaga suflare din administrația portuară încetase lucrul și făcuse cordon în jurul Gării Maritime. Niciun director nu a mai fost lăsat să intre în clădire, cu o singură excepție: Ambroziu Duma - directorul direcției de exploatare, siguranță și securitate portuară. Pentru a nu se bloca activitatea agenților economici de pe platforma portuară, i s-a permis să meargă la birou și să coordoneze activitatea lucrătorilor rămași să supravegheze instalațiile de furnizare a utilităților.
Directorul general adjunct Mihai Gheorghiade a avut două tentative de a intra în sediu, dar de fiecare dată a fost oprit de greviști. La cea de a doua încercare, protestatarii i-au încercuit mașina și i-au cerut să o lase, întrucât este proprietatea CNAPMC-ului, iar el să părăsească incinta portului, pe jos. Polițiștii aflați la fața locului au format un paravan în jurul mașinii. Atunci, unul dintre protestatari a aruncat pe parbriz o cutie cu iaurt. Colegii s-au grăbit să intervină și să-l îndepărteze pe bărbatul prea temperamental. Sub protecția Poliției, Gheorghiade a părăsit portul la volanul autoturismului.
Ceilalți directori, în frunte cu Andrei Aurelian Popa, au evitat să se apropie de zonă. Ar fi fost inutil. Salariații sunt porniți împotriva întregii echipe de conducere și cer îndepărtarea ei.
Din acest motiv, directorii sunt nevoiți să acționeze în clandestinitate, ca ilegaliștii. Vin seara târziu sau în toiul nopții, când nu mai este picior de grevist și semnează documente, ștate de plată. Directorul economic Mihaela Vasile a venit în seara zilei de 11 aprilie și a semnat documentele pentru bancă, astfel că, pe data de 13 aprilie, salariații vor avea banii de leafă în conturi.
Echipa corpului de control al ministrului transporturilor Alexandru Nazare nu ajunsese nici ieri la Constanța, deși ordinul pentru această misiune a fost semnat încă de pe 9 aprilie.
Este greu de prevăzut cum vor evolua lucrurile în următoarele zile. Singurele certitudini sunt următoarele: protestele continuă; activitatea administrației portuare este paralizată; directorii nu sunt primiți la muncă; acționariatul, în frunte cu Ministerul Transporturilor, se codește să rezolve criza, alimentând suspiciunile greviștilor și ale opiniei publice privind existența unor interese obscure.



Comentează știrea

Am facut,impreuna cu zeci de vecini, sesizare pt 1o trecere de pietoni-e aprobata acum aproape 11 luni!!2, amendarea celor care fac custi ilegale de caini pe langa blocuri de vreo 4-5 lunisi altele...oricum absolut nimc nu s-a rezolvat;PRIMARIA ,INSPECTOR
13 aprilie 2012
Am facut,impreuna cu zeci de vecini, sesizare pt 1o trecere de pietoni-e aprobata acum aproape 11 luni!!2, amendarea celor care fac custi ilegale de caini pe langa blocuri de vreo 4-5 lunisi altele...oricum absolut nimc nu s-a rezolvat;PRIMARIA ,INSPECTOR

Am facut,impreuna cu zeci de vecini, sesizare pt 1o trecere de pietoni-e aprobata acum aproape 11 luni!!2, amendarea celor care fac custi ilegale de caini pe langa blocuri de vreo 4-5 lunisi altele...oricum absolut nimc nu s-a rezolvat;PRIMARIA ,INSPECTORII SI ANGAJATII LOR NU FAC NIMIC..1, trecere de pietoni aprobata de 11-12 luni-si unii vecini au facut cerere de vreo 2-3- ani!2,aceleasi haite de caini in peninsula pe langa catedrala ortodoxa si catolica-de nu pot sa merg acolo fara frica;3, aceiasi caini pe langa toate blocurile din cartier desi ar fi trebuit distruse custile ilegale de caini si cei care au facut custi amendati -pt ca au semnat aproape 100 vecini de cartier!!ar mai fi si altelerdar la aceste probleme primaria nu a raspuns cu absolut nimic,nicio masura ,absolut nimic de 1 an de zile !!ASA CA NU VA MIRATI DRAGI CONSTANTENI, ACEASTA PRIMARIE SI ADMINISTRATIE NE SFIDEAZA TOTAL!

Gogu
13 aprilie 2012
pt cel cu trecerea de pietoni

Pai daca in cererea aia pt trecerea de pietoni ai scris ca in comentariul de mai sus, precis aia de la primarie nu au inteles nimic. Ce dracu .. .nu ai facut scoala ... esti complet agramat! Si ce cauta comentariul asta al tau la articolul de mai sus? Trebuie sa fii vreun mos, din ala care mereu are ceva de comentat, ciufut si rau, pe care il freaca grija de toata lumea!

***
13 aprilie 2012
***

http://www.cugetliber.ro/stiri-economie-pozitia-ministerul-transporturilor-fata-de-evenimentele-din-portul-constanta-128477

gill
14 aprilie 2012
portuari , oare ???

singurii portuari din lume care vor sa si inchida propiul port . total aiureala romaneasca .

Nu conteaza
14 aprilie 2012
Mogaldanii!!!

Acea gasca de "lucratori portuari", noi, navigatorii o numim MOGALDANI. Sa fie clar, nu degeaba au aceasta denumire nu de azi ieri ci de 50 de ani incoace. De curiozitate, intrati in port, la dane, si uitati-va la "lucratorii portuari". Atunci, o sa inelegeti si o sa va fie foarte clar de ce li se spune "MOGALDANI". Mesaj pentu MOGALDANI : bai baietzi, puneti mana pe lopetzi si carca la carat, ca altfel cand mergetzi pe la nave la cersit ca milogii, o sa va strigam: la cacat si la munca MOGALDANULE!

nu conteaza
14 aprilie 2012
Manevra lui Mazare

Inca ceva: este manevra lui Mazare de destabilizare prin Mogaldani, pentru a rupe portul vechi si construi cladiri private, hoteluri si Cazino in avatarul portuar. Baietii de la conducere nu sunt din gasca drogatului cu trabuc din piele organica, de fel si el mogaldan insa cu basca rosie, si de aceea sunt pusi la stress. Problema e ca mogaldanii nu au muncit niciodata ci au facut numai specula, asa ca au timp sa stea in fatza APC-ului si sa scuipe coji de semintze pe cheu scarpinandu-se cu nadejde in nasurile rosii, de betzivi.

REALITATEA
24 aprilie 2012
D.D. P.P.

asta e manevra lu" mataaa,da a lu mataaa de pdist turnator,mincinos,hot care doar stii sa furi si sa dai vina pe altii e foarte bine ce se 9intampla sa i dea afara pe toti oamenii sa ramaneti voi sa luati serviciile care scot bani fara oameni...prea multi si restuu sa moara de foame ,aaaa stai ca astia sunt viermi puturosi si voi aia muncitorii,istetii si corectii ....SALBATICILOR NU VA MAI AJUNGE...

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 11 Aprilie 2012
Stire din Economie : Bubuie tobele în portul Constanța
Sâmbătă, 07 Aprilie 2012
Stire din Eveniment : Polițiștii infractori vor să fie liberi
Pagina a fost generata in 0.3252 secunde