Două cargouri au intrat în carantină, în portul Constanța

404
Două cargouri au intrat în carantină, în portul Constanța - douacargouriauintratincarantinai-1584033577.jpg

Articole de la același autor

Două nave venite din zonele de risc epidemiologic au intrat în carantina de 14 zile în portul Constanța, a declarat, pentru cotidianul "Cuget Liber", directorul general al Autorității Navale Române, Cosmin Laurențiu Dumitrache. 


Cargoul "Rosaire D. Desgagnes", sub pavilion Barbados, își execută obligatoria carantină în dana 117. Nava are capacitatea de 12.776 tdw și a fost construită în 2007. A sosit la Constanța pentru a încărca echipamente. 


În schimb, cargoul "Navin Hawk", sub pavilion Insulele Marshall, a fost oprit în radă, pe perioada carantinei. Vasul are capacitatea de 7.300 tdw, a intrat în exploatare în 2009 și urmează să încarce ovăz din portul Constanța. 


În perioada de carantină, echipajelor celor două nave le va fi luată temperatura de două ori pe zi, iar rezultatele și orice modificare a stării de sănătate vor fi transmise Cabinetului Medico-Sanitar de Frontieră, prin intermediul agentului navei. 
Dacă vor exista cazuri de îmbolnăvire, persoanele suspecte vor fi debarcate, în vederea aplicării metodologiei prevăzute în astfel de situații. 


După încetarea perioadei de carantină, la acostarea navei în dana de operare, starea de sănătate a echipajului va fi evaluată de personalul Cabinetului Medico-Sanitar de Frontieră. Abia după aceea se va permite operarea navei. 


XXX 
Pentru perioada următoare, și-au anunțat sosirea la Constanța și alte nave care vin din zonele de risc, a declarat directorul general al ANR. Unele dintre ele și-au început carantina în Turcia. 


Autoritățile sanitare țin legătura cu agenții navelor pentru a se informa din timp asupra rutei urmate de navele care vin în porturile românești. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5346 secunde