Coronavirus la Constanța. Ce trebuie să facem. Sfaturi de la Direcția de Sănătate Publică

785
Coronavirus la Constanța. Ce trebuie să facem. Sfaturi de la Direcția de Sănătate Publică - ddd-1584132044.jpg

Articole de la același autor

Având în vedere situația deosebită creată prin extinderea cazurilor confirmate cu COVID-19, Direcția de Sănătate Publică Județeană Constanța invită toti cetățenii să consulte recomandările postate pe site-ul www.dspct.ro și, în măsura posibilităților, să le distribuie.



De asemenea, medicii instituției fac mai multe recomandări.

• Evitați panica și neîncrederea în măsurile dispuse la nivel național și local! Panica este un dușman perfid al imunității și al unui control eficient al fenomenului epidemiologic.

• Până acum 3 zile, ne aflam în faza în care supravegherea se adresa celor care vin din zonele la risc, pentru a identifica precoce eventualii purtători de coronavirus. Această linie se continuă.

• În această perioadă, există și cazuri de gripă și alte boli infecțioase respiratorii care se prezintă la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase.

• Cu apariția primului caz confirmat cu COVID-19, abordarea epidemiologică s-a schimbat, ca urmare a numărului mare de posibili contacți ai cazului confirmat. În acest sens, identificăm (ca primă intenție) contactele directe.

Contact direct = expunere minimum 15 minute, la o distanță în jur de 2 m, cu persoana confirmată pozitiv. Toți contacții direcți identificați conform anchetei epidemiologice se autoizolează la domiciliu, 14 zile, cu anunțarea Direcției de Sănătate Publică Județeană. Dacă simptomatologia se modifică pe parcursul autoizolării, se anunță DSPJ, se sună la 112 și pacientul este transportat cu Ambulanța.

• Testarea nu se face la cerere!

• Pentru linia a 2-a de contacți, în măsura în care contactul cu linia 1 de contacți a fost prelungit, se respectă autoizolarea la domiciliu pentru limitarea răspândirii virusului.

• Limitați contactele! Circulați cât mai puțin! Evitați deplasările în aglomerări! Renunțați la vizitele la prieteni! Acestea sunt principalele metode pentru limitarea răspândirii virusului.

• Respectați, cu strictețe, prescripțiile medicului de familie și a medicilor specialiști!

• Informați-vă doar din surse oficiale: Linia verde națională: 0800800358



SPĂLAȚI-VĂ PE MÂINI și DEZINFECTAȚI-VĂ FOARTE DES!



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4258 secunde