Două sute de români muncesc în flota companiei "Geogas"

934
1
Două sute de români muncesc în flota companiei

Articole de la același autor

Companiile "Geogas Trading", "V.Ships France SAS" și "Arpinav" au organizat, la Constanța, un seminar cu ofițerii și comandanții români de pe navele specializate în transportul gazelor petroliere lichefiate (LPG).

Armatorul "Geogas Trading" deține o flotă de 34 nave LPG, care servește piețele din Caraibe, Africa de Vest, Africa de Est și zona Pacificului, marfa fiind încărcată din SUA, Africa de Vest, Algeria și Golful Persic.

Dintre acestea: 21 sunt nave de capacitate mică (3.000 - 9.500 metri cubi), din care 2 nave construite în 2014; 9 nave sunt de capacitate medie (15.000 - 35.000 metri cubi), din care una construită în 2014; 4 nave sunt de mare capacitate (59.000 - 78.500 metri cubi).

În 2015, urmează să intre în exploatare alte 4 nave, aflate, în prezent, în construcție, din care: 2 nave de 84.000 metri cubi, o navă de 9.000 metri cubi și alta de 7.500 metri cubi.

Interesantă este istoria companiei. "Geogas Trading" a fost înființată, în 1979, de către René Boudet, care avea o experiență de neegalat, de 40 de ani în shipping-ul și comerțul internațional cu gaze petroliere lichefiate (LPG). În 1957, Boudet începuse o muncă de pio-nierat în dezvoltarea industriei LPG.

La seminarul din Constanța, i-am întâlnit pe Jean - Marc Baudart, manager de grup de nave în cadrul "Geogas Trading", și pe Régis Adnet, director de flotă "V.Ships France SAS" (compania care asigură managementul navelor "Geogas").

În această flotă, activează 460 de navigatori, dintre care 200 sunt români, au declarat interlocutorii noștri. Începând din 2013, numărul locurilor de muncă pentru marinarii români este în creștere.

Întrucât numărul celor ce solicită să se îmbarce în flota "Geogas" este tot mai mare, armatorul și compania de management se străduiesc să mențină calitatea echipajelor la standardul cel mai înalt.

Seminarul de la Constanța are drept scop creșterea nivelului de pregătire a navigatorilor români, dar este și o ocazie de a prezenta compania "Geogas", potențialul ei și perspectivele de dezvoltare.

I-am întrebat pe cei doi interlocutori dacă "Geogas" poate oferi locuri de practică pentru tinerii români, care se pregătesc să devină ofițeri.

"Compania noastră nu are un număr mare de nave. Pe de altă parte, armatorii francezi au obligația să acorde prioritate studenților francezi să efectueze stagiul de cadet" - a răspuns Jean - Marc Baudart.

Utilizarea gazelor petroliere și a gazelor naturale pe scară largă în economie este de dată relativ recentă. Navele specializate în transportul lor sunt tinere și puține. Piața este în creștere și, pe măsură ce se extinde, are nevoie de mai multe nave și echipaje. Pe viitor, cei ce pregătesc navigatori pentru flota mondială vor trebui să aibă în vedere competențele cerute de aceste tipuri de nave, a declarat Régis Adnet.

Comentează știrea

10 Things to Consider While Buying an Event Tent
17 martie 2015
10 Things to Consider While Buying an Event Tent

Almost done. Thu, Feb 26, 2015Source: schupepetents. 10 Things to Consider While Buying an Event Tent http://www.eventtentsforsales.com/10-things-consider-buying-event-tent.html

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3738 secunde