Video Live Text DP World anunță investiții de peste 130 de milioane de euro în România. Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu, prezenți la evenimentul din Portul Constanța

3037
În aceste momente, în Portul Constanța are loc un eveniment important, ocazie cu care DP World anunță investiții de peste 130 de milioane de euro în România.


La eveniment vor participa premierul României Marcel Ciolacu, ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, reprezentanți ai mediului de afaceri portuar și ai administrației Portului Constanța.


Evenimentul marchează 20 de ani de prezență a DP World în România, compania devenind un hub din ce în ce mai important pentru comerțul european.


Constanța găzduiește două noi facilități în urma unei investiții de 65 de milioane de euro: un terminal cargo pe 5 hectare pentru mărfuri grele și un terminal roll on, roll off care va gestiona până la 80.000 de vehicule pe an în perioadele de vârf.


Anul viitor, se va deschide o nouă platformă multi-transport în Constanța, o investiție DP World în valoare de 50 milioane de euro.


Cosmin Cârstea, CEO DP World: Cele mai recente investiții ale DP world în România vor crește fluxurile de marfă din țară cu aproximativ două milioane de tone pe an. România, cel mai bun exemplu în grup în ceea ce privește resursa umană. Inaugurăm una dintre cele mai mari investiții din Portul Constanța. Noile proiecte vor facilita interoperabilitatea la nivel european. 20 de ani de investiții de peste 200 de milioane de ora in segmentul de logistică. Este și o necesitate strategică la nivel național în contextul politic internațional.


SorinGrindeanu: Proiectele anunțate sunt finanțate și din fonduri europene. Sunt convins că această colaborare va da rezultate.


Sorin Grindeanu: Portul Constanța a deschis România către noi piețe și oportunități comerciale, a oferit locuri de muncă stabile și calificate. Guvernul României salută cea mai recentă investiție a DP World în infrastructură logistică a României.


Marcel Ciolacu face declarații vizavi de demersurile guvernului pentru creșterea salariului minim pe economie, cu care sunt plătiți o treime din români.

O sa facă apel și la muzeografi, să nu boicoteze evenimentul noaptea muzeelor. "Nu se va ceda la șantaj. Sunt nemulțumiri, dar trebuie să existe dialog. Vom merge noi și vom oficia Noaptea Muzeelor..."

"Vom discuta în CSAT despre trimiterea sistemului PATRIOT în Ucraina", spune Ciolacu.

Sorin Grindeanu: "Faptul că am cel mai lung mandat la conducerea ministerului nu e motiv de mândrie, sper ca următoarele să fie și mai lungi, pentru a putea fi implementate proiectele. În perioada următoare, pentru Portul Constanța, vor fi licitații în valoare de jumătate de miliard de euro, din fonduri europene...Am investit în calea ferată din Portul Constanţa şi din jurul Portului, un obiectiv important pentru nou. Licitaţiile vor fi pentru lucrări în special de infrastructură".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.2546 secunde