Dunărea are rețea de informare și instruire, pe bani europeni

811
Dunărea are rețea de informare și instruire, pe bani europeni - dunare1332178399-1332197156.jpg
Timp de trei ani, 15 parteneri din 8 țări - România, Austria, Ungaria, Bulgaria, Slovacia, Croația, Serbia și Ucraina - au lucrat împreună la un proiect dedicat transportului fluvial, cu numele de cod NELI.

În cadrul lui, ei au realizat următoarele:

- o rețea de cooperare între diferitele organizații din domeniul transportului pe ape interioare, în vederea facilitării schimbului de informații și realizării de activități comune. Ea se numește Danube Knowledge Network și este accesibilă prin pagina web a proiectului www.neliproject.eu;

- un număr de trei cursuri armo-nizate la nivelul țărilor participante (RIS, logistică, navigație pe ape interioare și porturi);

- planuri naționale de acțiune privind educația și instruirea în domeniul transportului pe ape interioare;

- un plan transnațional cu aceeași problematică;

- servicii de eLearning în sectorul navigației pe ape interioare în vederea reducerii decalajelor existente între regiunile Europei de sud-est;

- centre de informare și instruire în mai multe țări participante la proiect (InfoDanube, la Galați, România - www.infodanube.ro; Infocenter Danube, la Enns, Austria; RIS Training Centre, la Sisak, Croația; DUNAPROMO, la Buda-pesta, Ungaria).

Proiectul a fost finanțat din fonduri europene și a fost coordonat de Centrul Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Per-sonalului din Transporturi Navale - CERONAV. El a beneficiat de un buget total de 2.167.820 euro, din care 773.763 euro au revenit celor trei parteneri din România: CERONAV, Autoritatea Navală Română și Facultatea de Ingineria și Managementul Sistemelor Tehnologice din cadrul Universității Craiova.

În cazul entităților românești, 85% din fonduri provin de la Comisia Europeană, 13% repre-zintă cofinanțarea statului român, prin Ministerul Dezvoltării Regio-nale și Turismului, iar 2%, co-finanțarea asigurată de către parteneri.

În zilele de 20 și 21 martie 2012, hotelul "Bulevard", din Constanța, găzduiește conferința finală a proiectului. La eveniment au fost invitate peste 50 de persoane, reprezentanți ai instituțiilor partenere, ai secretariatului tehnic comun din Budapesta, ai ministerelor Dezvoltării Regionale și Turismului, Ministerului Transporturilor, ai Administrației Porturilor Dunării Maritime, Administrației Porturilor Maritime Constanța, Administrației Fluviale a Dunării de Jos, Centrului Național pentru Promovarea Transportului Intermodal, Administrației Canalelor Navigabile, Administrației Porturilor Dunării Fluviale și ai Uniunii Porturilor Interioare Românești.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 19 Ianuarie 2012
Stire din Eveniment : Braconaj pe Dunăre
Pagina a fost generata in 0.3826 secunde