Topirea gheții de pe Dunăre, monitorizată 24 de ore din 24

303
Topirea gheții de pe Dunăre, monitorizată 24 de ore din 24 - sloiurileingreuneazacirculatiape-1330888863.jpg
Având în vedere situația creată ca urmare a formării sloiurilor de gheață pe fluviul Dunărea, Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Dobrogea" al județului Constanța a dispus măsurile necesare pentru eliminarea riscurilor potențiale determinate de procesul de încălzire, topire a gheții și de deplasare a formațiunilor de gheață cu viteze foarte mari.
Astfel, la sediul Căpităniei Portului Cernavodă, a fost constituită o celulă de criză, cu reprezentanți ai instituțiilor care gestionează acest tip de riscuri și care monitorizează 24 de ore din 24 evoluția deplasării sloiurilor, zăpoarelor, fragmentelor desprinse din podurile de gheață, în vederea identificării principalelor riscuri cu efecte negative asupra localităților, navigației, porturilor și mediului înconjurător.
De asemenea, situația este monitorizată și de către dispeceratul inspectoratului, păstrându-se contactul permanent cu președinții Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență ai localităților riverane fluviului Dunărea.
Până ieri, nu au fost solicitări din partea populației, prin Sistemul Național Unic de Apeluri de Urgență 112, referitoare la producerea de inundații în localitățile aflate pe malul Dunării.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 27 Februarie 2012
Stire din Eveniment : Oamenii care ne scapă de bombe
Pagina a fost generata in 0.384 secunde