Emisiune numismatică cu tema 140 de ani de la nașterea lui Vasile Pârvan

156
Emisiune numismatică cu tema 140 de ani de la nașterea lui Vasile Pârvan - emisiunenumismatica-1653934508.jpg

Articole de la același autor

Banca Națională a României va lansa în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema 140 de ani de la nașterea lui Vasile Pârvan. Moneda are greutatea de 31,103 grame și valoarea nominală de 10 lei. Aversul ei redă o imagine a ruinelor orașului antic Histria și inscripția „HISTRIA”, inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „10 LEI”, stema României și anul de emisiune „2022”. Reversul prezintă portretul, numele și semnătura lui Vasile Pârvan și anii între care acesta a trăit: „1882” și „1927”.

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, sunt însoțite de certificate de autenticitate ale emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR și casierului central, redactate în limbile română, engleză și franceză.

Tirajul maxim este de 5.000 de piese, iar prețul de vânzare este de 465 de lei, exclusiv TVA. Monedele au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic se realizează prin sucursalele regionale București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2825 secunde