Ești în pragul înființării unei societăți în Iași? Iată de ce ai nevoie de un avocat!

529

Articole recomandate

Crearea unei firme proprii reprezintă una dintre cele mai bune opțiuni pentru creșterea șanselor de a asigura prosperitatea ta și a celor dragi. Peste un milion de români sunt deja antreprenori, iar unii dintre ei au reușit ca, pornind de la mici afaceri, să ajungă la profituri însemnate și să aibă mii de angajați în diferite zone ale țării.

Dacă ești din zona Moldovei și, la rândul tău, dorești să faci acest pas, ideal este să apelezi la un avocat specializat în infiintari societati Iasi, care să se ocupe de întregul demers juridic. Astfel, vei putea să eviți eventualele probleme privind conformitatea documentelor sau orice alte impedimente de ordin birocratic care ar putea să apară pe parcurs.

Cum decurge procesul de înființare a unei societăți?

Primul pas constă în prezentarea la Oficiul Național al Registrului Comerțului (O.N.R.C.), unde, la Biroul de Informații, trebuie solicitate toate declarațiile pentru P.F.A., S.R.L., S.A. sau pentru orice altă formă juridică dorești să înființezi. După aceea, se verifică disponibilitatea numelui firmei și i se rezervă un nume, la biroul special pentru rezervări de denumiri.

Procesul propriu-zis de înființare cuprinde, la rândul său, mai mulți pași. Este vorba despre întocmirea dosarului de înregistrare și de pregătirea tuturor actelor necesare. În această etapă, cea mai importantă decizie constă în alegerea formei juridice potrivite, de care depinde întreaga activitate ulterioară.

Un avocat specializat în înființări de societăți în Iași îți va explica în ce constau diferențele dintre o Persoană Fizică Autorizată, o Întreprindere Individuală, o Societate cu Răspundere Limitată sau o Societate pe Acțiuni. Astfel, vei putea să iei cea mai bună decizie, în deplină cunoștință de cauză.

Toate împrejurările în care te poate ajuta un avocat

Există mai multe obiective fundamentale pe care le are în vedere activitatea unui avocat specializat în înființări de societăți în Iași. El te va ajuta atât în momentul începerii activității, cât și după aceea. Dintre cele mai importante aspecte ale activității sale, le amintim pe următoarele:

• redactarea unor acte constitutive, ale unor contracte de comodat sau hotărâri ale Adunării Generale a Acționarilor (AGA);

• consultanță, asistență și reprezentare în fața Oficiului Registrului Comerțului pentru orice fel de operațiuni;

• redactarea de contracte civile și comerciale, precum și consultanță și asistență la negocierea și încheierea acestora;

• modificarea actelor constitutive sau a statutului;

• recuperarea unor creanțe, notificări și somații;

• majorarea sau reducerea capitalului social;

• numirea și înlocuirea administratorilor;

• înființarea sau radierea unor puncte de lucru, precum și autorizarea unor noi activități;

• consultanță permanentă privind întreaga activitate desfășurată de societate.

Posibilitatea de găzduire a sediului social al firmei

Sediul social al unei firme reprezintă un element definitoriu, datorită căruia există o identitate proprie și poate funcționa în condiții legale. În cadrul demersului de înființări de societăți în Iași, există inclusiv varianta de a stabili sediul social la sediul profesional al unui avocat sau al unei societăți de avocatură.

Astfel, ai posibilitatea de a înființa rapid societatea, prin reducerea la maximum a costurilor și a procedurilor necesare. Nu mai ai nevoie de acte de proprietate, de contract de închiriere sau de acordul vecinilor. În plus, este oferit și serviciul de colectare și de notificare a corespondenței, astfel că rămâi informat în legătură cu tot ceea ce se întâmplă cu firma.

În concluzie, un avocat specializat în infiintari societati Iasi ca avocatiasiduhnea.ro te poate ajuta în toate aspectele legate de activitatea acesteia. Ție îți rămâne să te concentrezi pe ceea ce este esențial pentru un antreprenor: pe realizarea profitului!

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5612 secunde