Estimările managerilor în privința viitorului apropiat

127
Estimările managerilor în privința viitorului apropiat - managerii29012023-1675279223.jpg

Articole de la același autor

Estimările managerilor din economia românească privind evoluția sectoarelor în care activează sunt optimiste pentru următoarele două luni. Potrivit anchetei de conjunctură realizate de Institutul Național de Statistică, în industria prelucrătoare se prevede o relativă stabilitate a volumului producției și a numărului salariaților, în timp ce prețurile produselor industriale vor fi în creștere.

Managerii din activitatea de construcții estimează că volumul producției și numărul salariaților se vor reduce cu moderație. În schimb, prețurile lucrărilor de construcții vor fi în creștere, în următoarele două luni.

În comerțul cu amănuntul, perspectivele viitorului apropiat sunt pesimiste. Managerii din acest sector au estimat că, în lunile februarie și martie 2023, vânzările cu amănuntul și volumul comenzilor adresate producătorilor și angrosiștilor vor înregistra o tendință de scădere moderată. Angajatorii apreciază că efectivele salariaților vor crește cu moderație, în timp ce prețurile de vânzare cu amănuntul vor avea o creștere accentuată.

La rândul lor, managerii din sectorul serviciilor se așteaptă la o relativă stabilitate a cererii de servicii și a numărului salariaților. Pe de altă parte, estimează că prețurile de vânzare a prestațiilor vor continua să crească. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4518 secunde