Etichetă ecologică europeană pentru 74 de produse nealimentare comercializate în România

387
Etichetă ecologică europeană pentru 74 de produse nealimentare comercializate în România - eticheta-1678461299.jpg

Articole de la același autor

Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului (ANPM) a transmis, vineri, 10 martie, prin intermediul unui comunicat de presă, că doar 74 de produse nealimentare din România sunt inscripţionate cu etichetă ecologică europeană şi pot purta semnul florii europene.

„Rafturile magazinelor sunt pline de produse nealimentare cu tot felul de însemne BIO sau ECO, dar prea puţini cumpărători ştiu cum arată cu adevărat eticheta verde europeană. Acest însemn al produselor prietenoase cu mediul poate fi solicitat doar la ANPM, iar produsele trebuie să respecte un set de criterii, pentru a obţine eticheta ecologică a UE. Aceste criterii de mediu iau în considerare întregul ciclu de viaţă al produsului şi vizează mai multe grupe de produse, printre care se află soluţii de curăţare, aparate, produse din hârtie, textile, obiecte pentru casă şi grădină, lubrifianţi şi două tipuri de servicii: cazare turistică şi camping. Pe piaţa din România există, în prezent, 74 de produse din categoriile amintite, care au obţinut eticheta ecologică, pentru o perioadă de cinci ani”, a precizat preşedintele ANPM, Laurenţiu Păştinaru.

ANPM este singura instituţie din România la nivelul căreia funcţionează Secretariatul Tehnic al Comisiei pentru eticheta UE ecologică, în cadrul Direcţiei Controlul Poluării şi Reglementări - Serviciul EMAS Managementul Riscului.

Potrivit experţilor din cadrul acestei comisii, eticheta ecologică europeană reprezintă un sistem voluntar, conceput să încurajeze operatorii economici să comercializeze bunuri şi servicii care sunt prietenoase cu mediul înconjurător, precum şi să promoveze economia circulară, prin generarea unei cantităţi mai mici de deşeuri şi dioxid de carbon. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 10 Noiembrie 2017
Stire din Economie : Mozaic economic
Pagina a fost generata in 0.7301 secunde